Liverpul obara rekorde, Firmino pogađa, a Klop slavi i tuguje

22.11.2020

21:17 >> 21:26

0

Autor: N. St.

Sjajna partija crvenih, ali i novi peh

Liverpul obara rekorde, Firmino pogađa, a Klop slavi i tuguje
Copyright Tanjug/Laurence Griffiths/Pool via AP

Tri gola, tri boda, pobeda, vrh tabele i pomešana osećanja. Posle trijumfa u derbiju Jirgen Klop ima više razloga za zadovoljstvo, ali i neke brige.

Liverpul je na „Enfildu“ odigrao najbolji meč u dosadašnjem delu sezone. Savladali su Lester – 3:0 (2:0). Kada se doda da su to uspeli bez Mohameda Salaha (koronavirus), povređenih Virdžila Van Dajka, Džoa Gomeza, Džordana Hendersona, Tijaga Alkantare, Trenta Aleksandera-Arnolda, i Aleksa Okslejda-Čemblena onda je jasno koliko pobeda ostvarena na dominantan način dobija na značaju.

Pročitajte još: Jirgen Klop besan na sistem: Pitajte moju suprugu kako izgledam tokom pauza

Do prednosti su stigli u 21. minutu kada je Džoni Evans, na neobjašnjiv način, pogodio sopstvenu mrežu posle kornera koji je izveo Džejms Milner. Napadi su se nastavili, a nagrada je stigla u 41. minutu kada je Robertson poslao savršen centaršut, a Dijego Žota glavom smestio loptu u mrežu. Protugalac je tako ušao u istoriju kao prvi igrač Liverpula koji se upisao u strelce na prve četiri utakmice na domaćem terenu u Premijer ligi.

Nastavio je Liverpul da diktira tempo, da bi u 53. minutu Nabi Keita ostao da leži na zemlji, pokazao je da ima problem sa zadnjom ložom i morao je da ga zameni Neko Vilijams. Još jedan igrač koji se priključio „liverpulskoj bolnici“.

Pravo je čudo kako u 77. minutu Redsi nisu dali i treći gol. Roberto Firmino je matirao Kaspera Šmajhela, a Mark Olbrajton je sa gol-linije izbacio loptu, posle upotrebe tehnologije je utvrđeno da su milimetri nedostajali.

Ono što Brazilac nije uspeo tada, jeste u 86. minutu. Milner je izveo korner, Firmino se našao na pravoj poziciji i konačno pogodio. Veoma važan gol za napadača koji je prošle sezone na 19 mečeva kod kuće samo jednom zatresao mrežu.

https://twitter.com/noob_fcb/status/1330617387473920000

Ovim trijumfom se Liverpul vratio u vrh tabele, ima 20 bodova, koliko i Totenhem koji je na prvom mestu zbog bolje gol-razlike. Lester je četvrti sa dva poena manje.

REKORDI

Liverpul ne zna za poraz na „Enfildu“ u poslednje 64 utakmice. Posle nova tri osvojena boda su postavili novi rekord u klupskoj istoriji. A, na drugoj strani je Brendan Rodžers postavio jedan negativan rekord. Naime, od kada je nekadašnji trener „crvenih“ preuzeo Lester, izgubio je sva tri premijerligaška susreta sa bivšim klubom, uz ukupno devet primljenih golova.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike