Klop na mukama: Povredio se još jedan defanzivac, nema ko da igra u odbrani

11.11.2020

18:09 >> 18:53

0

Autor: N. St.

Glavobolja za Nemca

Klop na mukama: Povredio se još jedan defanzivac, nema ko da igra u odbrani
Copyright Tanjug/Clive Brunskill/Pool via AP

Muke za Jirgena Klopa u defanzivi se nastavljaju. Virdžil van Dajk je najverovatnije završio sezonu, Trent Aleksander-Arnold će pauzirati oko mesec dana, Fabinjo bi trebalo da se vrati posle reprezentativne pauze, Džoel Matip se tek oporavio od povrede, a sada se listi pridružio i Džo Gomez.

Štoper Liverpula se povredio na treningu reprezentacije Engleske i prve procene su da je u pitanju nešto ozbiljnije i da bi bi nekoliko meseci trebalo da bude u autu.

Pročitajte još: Žota za neverovatan jubilej, Karager se prijavio da pomogne Klopu u defanzivi

Ovo u teoriji znači da će Džejms Milner pokrivati poziciju Arnolda, Fabinjo, koji je vezni igrač, i Matip bi trebalo da igraju štopere, a Robertson levog beka. Sve to pod uslovom da se niko više ne povredi, a uz to treba imati na umu da pored Premijer lige igraju i u Ligi šampiona.

-Ne mogu da kažem koliko je ozbiljna povreda, ali ne izgleda dobro. Niko nije bio oko njega u momentu kada se to dogodilo. Delovalo je da je u velikim bolovima. Ponavljam, ne deluje dobro i sačekaćemo dodatne preglede kako bi se utvrdilo šta je tačno u pitanju. Nadam se da nije ono o čemu strahujemo – rekao je selektor Engleske Geret Sautgejt i izbegao da izgovori da se plaše da su u pitanju prednji ukršteni ligamenti kolena.

Nemački stručnjak ima dva izbora na “Enfildu”, da čeka januarski prelazni rok i da pruži šansu mlađim i ne toliko iskusnim igračima poput Kostasa Cimikasa, Risa Vilijamsa, Natanijela Filipsa, Sepa van den Berga, Bilija Koumetija. Druga opcija je da traže dozvolu od Premijer lige i da angažuju nekog od defanzivaca koji su slobodni na tržištu pre januara. Među njima su Ezekijel Garaj, Gael Kliši, Ešli Vilijams…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike