Liverpul u ogromnim problemima: Van Dajk mora na operaciju, sezona najverovatnije završena!

18.10.2020

21:23 >> 21:34

0

Autor: N.St.

Jirgen Klop na mukama

Liverpul u ogromnim problemima: Van Dajk mora na operaciju, sezona najverovatnije završena!
Copyright Tanjug/Laurence Griffiths/Pool via AP

Crne slutnje su se obistinile. Imaće Jirgen Klop veliku glavobolju i probleme u nastavku sezone. Ostao je bez jednog od najvažnijih igrača.

Virdžil van Dajk je oštetio prednje ukrštene ligamente desnog kolena i zbog toga će morati na operaciju. Britanski mediji tvrde da nije došlo do kidanja, ali činjenica da mora „pod nož“ vrlo verovatno znači da je za njega sezona završena.

Do povrede je došlo na utakmici protiv Evertona kada je golman Džordan Pikford užasno startovao. Da stvar bude gora za „crvene“, pošto je Holanđanin bio u ofsajdu, sudija Majkl Oliver čuvaru mreže „karamela“ nije pokazao ni žuti karton, a sudije u VAR sobi su procenile da nije bilo opasne igre koja bi značila isključenje.

U klubu su besni na arbitre i na sva dešavanja, ali bez obzira na sve to, više ništa ne može da se promeni. Sada, kada su ostali bez, po mnogima najboljeg štopera na svetu, veliko je pitanje šta mogu da očekuju od nastavka sezone. Džo Gomez i Džoel Matip ne ulivaju toliku sigurnost, pa će Fabinjo verovatno morati na mesto štopera…

– Bio sam na sastanku sa specijalistom kako bih već započeo proces rehabilitacije posle svega što se dogodilo. U potpunosti sam fokusiran na oporavak i učiniću sve što je u mojoj moći da se vratim na teren što je pre moguće. Uprkos velikom razočarenju, verujem da u svemu tome leži prilika i da ću uz pomoć Boga da se vratim bolji, jači i spremniji nego ikada. Verujem da se u sportu, kao i u životu, sve dešava sa razlogom. Uz podršku svoje supruge, dece, porodice i svih u Liverpulu sam spreman za izazov koji je ispred mene – poručio je Van Dajk.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike