Doktor Rikardo nastavlja da "pelcuje" rivale po superligaškim terenima

24.10.2021

13:10

0

Najbolji strelac Superlige i Partizana pogađao i asistirao za novu pobedu crno-belih

Doktor Rikardo nastavlja da "pelcuje" rivale po superligaškim terenima
rikardo - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana slavili su pobedu u derbiju 14. kola protiv ekipe TSC u Bačkoj Topoli rezultaom 3:1. Golove su postigli Rikardo u 12, i Nikola Terzić u 25. i 37. minutu, dok je jedini strelac za domaće bio Marko Petković u 9. minutu.

Ne bi bilo pošteno oivičiti Rikardov napadački kvalitet i proglasiti ga nadležnim isključivo za rešavanje superligaških utakmica. Njegov jedini problem je taj kako da obuzda svoju glad za golovima kojoj je često umeo da podredi interes ekipe, bez razlike da li se igralo u domaćem šampionatu ili na evrosceni.

Ali, danas u Bačkoj Topoli, gledali smo se neko drugog Rikarda. Bez preterivanja - najboljeg do sada. Bio je centralna figura utakmice. TSC je poveo u 9. minutu preko Marka Pekovića, da bi posle toga sve što se dešavalo na terenu bilo u znaku centarfora Partizana. Čak i kada nije dodirivao loptu.

FK Partizan
 

Prvo je na fenomenalnu asistenciju Natha izjednačio na 1:1 u 12. minutu, da bi 15 minuta kasnije on bio u ulozi dodavača do strelca Nikole Terzića, posle filigranske akcije Miloša Jojića i Danila Pantića po desnoj strani. Neki drugi Rikardo bi loptu od Pantića obradio, pokušao dribling i kada bi mu se ukazao prostor, šutirao bi, pa šta bude. Ovaj danas, novi i bolji, iz prve je kao na tacni servirao Terziću, čiji je udarac iskosa sa desne strane pogodio mrežu od stative, neodbranjivo i za dvojicu golmana.

FK Partizan
 


Ništa nagli preokret gostiju nije uticao na voljni momenat igrača TSC, kojima je sa klupe dirigovao sportski direktor Mirko Jovanović. Stvarali su velike probleme po svom desnom krilu, odakle su Mihajlo Banjac i Jug Stanojev slali upotrebljive lopte za opasne situacije i novo izjednačenje, ali i pored nekoliko gužvi pred golom Nemanje Stevanovića, novi pogodak na meču viđen je na drugoj strani. Igrao se 36. minut, crno-beli su kombinovali oko šesnaesterca tako što je lopta brzo menjala vlasnika. Rikardo je potezom tela napravio varku, koja je ostavila Natha samog u poziciji da šutira. Gol je na kraju bio delo sjajnog Terzića, koji glavom spakovao taj "otpadak" u mrežu.

FK Partizan
 


Po pravilu, na pogodak gostiju, sledila bi reakcija domaćih. Banjac je poluvreme zaključio pogođenom stativom, dok je u nastavku zajedno sa Slobodanom Stanojlovićem udarcima sa distance stavljao odličnog Stevanovića na prava iskušenja. Kako se meč primicao kraju, tako je padao ritam kod obe ekipe. Crno-beli su ga svesno oborili ograničivši se na kontre, dok su domaći imali želju, ali je nedostajale one siline u napadima iz prvog dela utakmice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike