Partizan nije poljuljan! Stanojević odlučan: Sa punim samopouzdanjem se borimo za titulu

23.10.2021

12:12

0

Autor: 24sedam

Trener crno-belih kaže da brojke dovoljno govore o njegovoj ekipi

Partizan nije poljuljan! Stanojević odlučan: Sa punim samopouzdanjem se borimo za titulu
stanojević - Copyright MN Press

Posle poraza od Genta i možda najslabijeg izdanja Partizana u ovoj sezoni, crno-beli nastavljaju takmičenje. Na redu je gostovanje TSC-u u Bačkoj Topoli.

Uprkos prvom porazu na domaćem terenu posle 40 utakmica, trener Aleksandar Stanojević ne vidi ni malo razloga za brigu i pesimizam.

- Znate šta, reći ću vam jednu stvar. Pojavljuju se priče o padu forme i pitanja da li smo poljuljani. Mi imamo gol-razliku 36:3. Mediji neka se bave statistikom, ja ne znam kada je poslednji put Partizan imao takvu gol-razliku. Nemamo problem nikakav! Nemamo problem nikakav. Drugo, primili smo jedan gol u grupi Lige Konferencije, izgubili smo jednu utakmicu, koja je mogla da bude nerešena. Igrali smo protiv ekipe koja nam nije dozvolila da iskažemo svoje kvalitete – počeo je Stanojević, pa nastavio:

- S druge strane, mi smo igrali utakmice protiv Radnika, gde smo imali 27-8 udaraca na gol, a oni nas nisu ugrozili nijednom. Imali smo utakmicu u Kruševcu protiv ekipe koja je u dobroj formi, a protivnik nije uputio udarac ka golu. Nemamo razlog da budemo poljuljani. Ja sam rekao to igračima. Može da se desi da mi odigramo utakmicu gde nam protivnik ne dozvoli da ispoljimo svoje vrline, igramo tešku utakmicu sa TSC-om. Može da se desi da budemo loši, ali to ne znači da smo mi poljuljani ili u padu forme. Nikako to znači. Ne znam kada je Partizan bio konkurent za titulu, podsetite me, molim vas. I ne znam kada smo imali ovakvu gol razliku i kada je Partizan primio samo tri gola… Naravno da smo odigrali lošu utakmicu sa Gentom, ne bežimo od toga. Ali, poljuljani nismo. Nemamo problem. Može TSC da nas pobedi, jer nije normalno da dobijete sve utakmice, ali za nas sve osim pobede u Topoli je za nas neuspeh. Sa punim samopouzdanjem, sa energijom nastavljamo da se borimo za titulu.

A, meč u Topoli Parni valjak čeka i sa gotovo najjačim sastavom.

- Po ustaljenom receptu, biće trojica-četvorica novih igrača. Svi su zdravi osim Markovića, koji je pod znakom pitanja. Jović se vratio u konkurenciju. Videćemo do utakmice kako se ko oseća, imamo neku ideju. Verujem u sve igrači, svi oni su nam doneli ovaj rezultat, dobar rezultat. Znamo koliko nam ova utakmica znači, biće teška, ali tako se i spremamo.

Stanojević je rekao da se raduje utakmici u Bačkoj Topoli, "na lepom stadionu", ali je naglasio da ne voli kada rival promeni trenera neposredno pred meč sa Partizanom, jer mu to otežava pripremu. TSC je pre nekoliko dana smenio Mladena Krstajića.

- TSC je igrao izvanredno, bili su dominantni u svakoj utakmici, igrali su dosta dobro, samo ih nisu pratili rezultati. Četvrti su na tabeli, ne bih ulazio u njihove razloge... Isti su to igrači, opasni u tranziciji, u prekidu. Ispratili smo sve i dobro smo se pripremili.

Utakmica TSC-Partizan igra se u nedelju od 13.30.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike