Mitjiland se ne predaje! Trener danske ekipe najavljuje borbu na Marakani kao da je reč o finalu

22.10.2021

09:52

0

Bo Henriksen zna da su njegovoj ekipi potrebne tri pobede iz toliko preostalih mečeva

Mitjiland se ne predaje! Trener danske ekipe najavljuje borbu na Marakani kao da je reč o finalu
Copyright printscreen/YouTube/Crvena zvezda

Trener Mitjilanda Bo Henriksen žali za propuštenim prilikama njegove ekipe, ali uprkos odigranom remiju 1:1 protiv Crvene zvezde, veruje da na beogradskom gostovanju danski kloub može pobedom da potvrdi svoje aspiracije na plasman u drugu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

Henriksen smatra da je njegova ekipa igrala bolje od Crvene zvezde:

- Mislim da smo igrali jako dobro, naročito tokom prvog dela utakmice. Statistički, bili smo bolji od našeg protvnika u većini parametara, ali osećam da nas ne prati sreća u Ligi Evrope. Posebno nas ne prati kada igramo na svom terenu. Mislim, da smo u nerešenim ishodima sa Ludogorecom i Crvenom zvezdom bili impresivni. Kada bismo sada dobili priliku da opet igramo protiv Zvezde ili Ludogoreca, uveren sam da bismo ih pobedili - rekao je Bo Henriksen.

Mitjilandu će biti potrebno mnogo sreće, znanja i snage, pa da iz trenutnog položaja trećeg na tabeli sa svega dva boda, dođe do prve ili druge pozicije u grupi:

- Nisam slep. Vidimo gde se nalazimo na tabeli i da smo četiri, odnosno pet bodova iza pozicija koje vode u nokaut fazu takmičenja. Potrebne su nam makar tri pobede da bismo prošli dalje i to je zadatak koji je pred nama. U nekom trenutku će nam se sve vratiti. Ubeđen sam u to. Problem je što bismo u nekim momentima utakmica morali da budemo malo više cinični na protivničkoj polovini. Ipak, ako nastavimo da igramo ovako, verovatno ćemo se plasirati u osmini finala Lige Evrope.

Naredni meč u Beogradu za danski tim ima karakter finala:

- Pričao sam o malom finalu o ovoj utakmici, sada će biti to veliko finale u Srbiji. Ovo je poslednja šansa da možemo da se nadamo da ćemo proći grupu i tamo moramo da pobedimo za 14 dana. Ništa ne pokazuje da nemamo sve šanse za pobedu. U velikim delovima meča smo bili nadmoćniji od njih - zaključio je Henriksen.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike