Koliko su samo falili u Danskoj: Bez Kataija i Pavkova, Zvezda odškrinula vrata nokaut faze, sa njima mogu lagano da se skroz otvore

22.10.2021

08:28

0

Očigledno je bilo da je utakmica sa Midtjilandom bila "kao poručena" za tandem iz špica crveno-belih

Koliko su samo falili u Danskoj: Bez Kataija i Pavkova, Zvezda odškrinula vrata nokaut faze, sa njima mogu lagano da se skroz otvore
20210817ivZvezdaKluz32 - Copyright MN Press

Samo nekih 15-ak minuta delilo je Crvenu zvezdu od maksimalnog učinka u grupnoj fazi Lige Evrope.

Mogla je ekipa Dejana Stankovića da obezbedi plasman u narednu rundu već posle trećeg kola, ali je planove pokvario Nikolas Dir, golom u 78. minutu. Naravno, ima još da se igra (tri kola), a nova prilika za nove bodove je već 4. novembra kada će sinoćnji rival, Midtjiland gostovati u Beogradu.

I to će biti velika šansa da se upišu novi bodovi i izbori nokaut faza, odnosno novo evropsko proleće. Ukoliko bi prvak Srbije slavio, Danci bi imali zaostatak koji ne bi mogli da nadoknade u narednim kolima. Samim tim, ispali bi iz trke za prva dva mesta.

I sve bi trebalo da ide na ruku crveno-belima. Igraće pred svojim navijačima na stadionu "Rajko Mitić", a očekuje se i povratak igrača koji nisu ni putovali na sever Evrope. Jer nije ista Zvezda kada su na terenu motor ekipe, Aleksandar Katai i čovek koji dobro zna da reši utakmicu, Milan Pavkov. Među putnicima nije bilo ni Veljka Nikolića i Rišaira Živkovića, ali njihov izostanak nije toliko problematičan koliko prethodno pomenutog dvojca.

Ono što je dobro je da se Zvezda iz Danske nije vratila praznih ruku. Bod je bod, a kako se utakmica razvijala, moglo je da bude i drugačije. Uostalom, i Stanković i strelac prvog gola na utakmici, Mirko Ivanić su priznali da su zadovoljni rezultatom. Imao je Midtjiland nekoliko šansi u prvom poluvremenu, Zvezda mnogo sreće, ali i (kao i obično) raspoloženog kapitena Milana Borjana. Zatim je srpski tim poveo iz prve ozbiljne prilike, ali kasnije nije izdržao. Na kraju je bilo 1:1. Zbog pomenutih kadrovskih problema, Stanković je napravio određene promene, kako formacijski (sa trojicom u poslednjoj liniji), tako i na pozicijama. Bilo je "tumbanja" po pozicijama, ali će stvari biti drugačije kada se pomenuti igrači vrate.

Naravno, njihovom što ranijem povratku se nadaju kao ozeblo sunce. Ivanićevu igru Stanković je ocenio desetkom, ali Gelor Kanga, koji je u poslednje vreme postao jedan od glavnih aduta nije bio onaj iz pređašnih partija. Ne može da se kaže loš, daleko od toga, ali ne onaj pravi i kakvog bi crveno-beli želeli. Filipo Falko ponovo bled, a ni Luis Dioni nije ostavio neki utisak. I tako dođosmo i do El Fardu Bena koji je bio "lažna devetka", ali bez učinka, ne svojom krivicom. I tu se videlo koliki je hendikep bio izostanak Pavkova koji bi u idealnim uslovima iza sebe imao Kataija, Ivanića i Bena.

Ako nešto može da raduje, to su dobra izdanja defanzivaca, pre svega Aleksandra Dragovića koji samo potvrđuje sve ono zbog čega je doveden. Dobro su se pokazali i ostali odbrambeni igrači, Miloš Degenek, Milan Rodić i Marko Gobeljić. Seku Sanogo koji je sinoć bio u sredini trija koji su činili i pomenuti reprezentativci Austrije i Australije se odlično snašao u nešto drugačijoj ulozi. Kada je reč o Borjanu, opet je pokazao sigurnost, a prilikom gola za izjednačenje jednostavno nije imao sreće. Odbijena lopta je bila servirana na tacni Diru, ali je i tada reprezentativac Kanade bio blizu da odbrani. I suma sumarum. Sinoć su baš nedostajali rođeni Vojvođani, jedan iz Srbobrana, drugi iz Begeča. I velika je verovatnoća da bi ishod bio drugačiji. Ali je sinoć bilo kako je bilo, i tu ništa ne može da se promeni. Ali, ako budu spremni za 4. novembar, Zvezda će imati mnogo veće šanse da upiše sva tri boda. Jer, imaće tada još dve velike brige Danci, a crveno-beli dva velika aduta, verovatno i dva presudna tasa na vagi. Daleko od toga da je Midtjiland lagan protivnik, ali nije ni nepobediv. I još ako Stankovićeva ekipa iskoristi sve adute.

Pobeda je itekako moguća. U tom slučaju, domaćinstvo Ludogorecu bi bilo prilika za potvrdu svega učinjenog, a gostovanje Bragi verovatno okršaj za konačan rasplet za prvo mesto.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike