Barsin minimalac od zlata, Salcburg otvorio vrata nokaut faze Lige šampiona

20.10.2021

18:35

0

Autor: A. Š.

Katalonci srušili kijevski Dinamo za prvu ovosezonsku pobedu u eliti

Barsin minimalac od zlata, Salcburg otvorio vrata nokaut faze Lige šampiona
Tan2021-10-20_195014343_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Pobeda i samo pobeda jedino je što će navijači Barse pamtiti posle večerašnje utakmice na „Nou Kampu“ protiv kijevskog Dinama - 1:0.

Neretko su se, posebno u finišu meča, čuli zvižduci za izabranike Ronalda Kumana, koji su pred duel trećeg kola Lige šampiona imali samo jedan cilj – da upišu prve bodove u novoj sezoni elitnog takmičenja.

Već i vrapci na grani znaju za sve probleme s kojima se katalonski gigant suočava ove sezone. Svi problemi koji drmaju kancelarije katalonskog giganta neminovno su se preneli i na svlačionicu, koja je dodatno uzdrmana odlaskom prve zvezde tima Lea Mesija.

Posebno bolni bili su porazi od Bajerna i Benfike (po 3:0) zbog čega je pred večerašnji meč pobeda predstavljena kao imperativ. Teškom mukom ona je i ostvarena, golom Đerara Pikea u 36. minutu utakmice.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Značajnu pobedu ostvario je i Salcburg, koji je na svom stadionu savladao Volfsburg (3:1) i tako otvorio vrata nokaut runde Lige šampiona. Prvi krug grupne faze austrijski prvak je završio bez poraza (dve pobede i remi), a protiv nemačkog predstavnika je posao završio sredinom drugog poluvremena.

Domaći su poveli golom Adejemija već u trećem minutu utakmice, da bi nemački tim do izjednačenja stigao u 15. preko Nmečea. Izdržavao je Volfsburg nalete Salcburga sve do 65. minuta, kada je Okafor umerio Austrijance ka trijumfu, koji je isti igrač overio 12 minuta kasnije.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike