Benzema posle Kijeva mora na optuženičku klupu: Počinje suđenje za ucenjivanje Valbuene

18.10.2021

08:50

0

Pre šest godina centarfor Real Madrida doveden u vezu sa opasnim kriminalnim činom

Benzema posle Kijeva mora na optuženičku klupu: Počinje suđenje za ucenjivanje Valbuene
Copyright Profimedia

Jedan od najboljih fudbalera današnjice Karem Benzema suočiće se sa pravdom u sredu zbog učestvovanja u iznudi i ucenama nekadašnjeg saigrača iz reprezenentacije Matijea Valbuene. Suđenje će biti održano pred Krivičnim sudom u Versaju, samo dan nakon utakmice Lige šampiona koju Real Madrid igra u Ukrajini protiv Šathjora.

Benzemi se sudi za učestvovanje u iznudi, u slučaju koji se dogodio pre šest godina, kada su njegovi drugovi iz detinjstva, sa debelim dosijeima u policiji, došli u posed video snimka Valbuene u seksualnom odnosu sa nepoznatom devojkom. Prema jednoj verziji ovog događaja, Benzema je tog 6. oktobra 2015. godine došao u sobu Valbuene, jer su obojica bili na okupljanju reprezentacije Francuske za prijateljske utakmice pred odigravanje EP 2016. godine u njihovoj zemlji, i saopštio mu da postoji problem koji bi otkupom mogao da se reši i da se on na njegovom mestu ne bi mnogo igrao vatrom budući da dobro zna s kim ima posla. Benzema se saigraču predstavio kao čovek od poverenja, ali očigledno da takav utisak nije ostavio na ucenjenog, jer je Valbuena sve to ispiričao policiji, koja je odmah počela da prisluškuje telefone svih osumnjičenih.

Profmimedia.rs
 

Baš tim tragom policija je pronašla vezu između napadača Real Madrida i kriminalca Karima Zenatija. U presretnutim razgovorima moglo se čuti da Benzema sa Zenatijem konstatuje da ih Valbuena ne shvata previše ozbiljno i da to "mi, nas" tokom njihovih dijaloga dovoljno jasno ukazuje Tužilaštvu da je i bogati fudbaler želeo svoj deo novca u otkupu snimka. Pored njega i Zenatija na optuženičkoj klupi treba da se nađu još tri osobe. Jedan od njih biće Aksel Anjo, od koga je i sve počelo.

Anjo je još 2014. godine dobio od Valbuene telefon kako bi mu na novi uređaj preneo sve podatke i tokom tog prebacivanja pronalazi sporni snimak seksualnog čina. Tada se rađa ideja sa sa Mustafom Zuajiem ucene Valbuenu kako bi on otkupio video, jer bi u suprotnom bio negde emitovan i došlo bi do kompromitacije igračevog ugleda u zemlji. Njih dvojica su prvo pokušali da stupe u kontakt sa Valbuenom preko Đibrila Sisea, ali ih je ovaj odbio. Zatim pronalaze Junesa Huasa koji uspostavlja kontakt sa Valbuenom, pa u igru ulazi Benzema, da bi policija slučaj zaključila nakon Junesovog sastanka sa "Lukom", posrednikom sa Valbueine strane, koji je trebao da preuzme snimak prilikom otkupa. "Luka" je bio policajac ...

Odbrana se brani da tokom Junesovog razgovora sa "Lukom" nigde nije spominjao otkup, pa stoga i ne može da se priča o uceni...

Profimedia.rs
 

Benzema zbog svega nije igrao za reprezentaciju Francuske otkako se u medjima povela priča o njegovom učešću u ovom kriminalu. Selektor Didije Dešan pozvao ga je za poslednje EP 2020, ali Valbuena koji će se u sredu pojaviti u Versaju kao oštećena strana, nije mogao da razume taj postupak trenera "galskih petlova" i otvoreno se protivio takvom njegovom gestu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike