Nole, vidiš li ti ovog? Britanac uspeo ono što je samo Đokoviću pošlo za rukom (VIDEO)

18.10.2021

06:44

0

Kameron Nori uživa u danima slave

Nole, vidiš li ti ovog? Britanac uspeo ono što je samo Đokoviću pošlo za rukom (VIDEO)
Copyright Profimedia

Da nam je neko pred početak Indijan Velsa rekao da će se za titulu boriti Kameron Nori i Nikoloz Basilašvili, verovatno bismo mu rekli da nije pri zdravoj pameti.

Pa ipak, finale čuvenog turnira odigrala su upravo ova dva tenisera. Britanac je bio bolji od Gruzijca sa 3:6, 6:4, 6:1, stigao do druge titule u karijeri i mesta među 20 (od danas je 15.) najboljih tenisera na svetu.

Ono što trijumfu Norija dodatno daje na značaju je činjenica da nijedan njegov zemljak nikada nije slavio na ovom turniru, odnosno da je postao prvi Britanac koji je osvojio neki turnir iz Masters serije još od 2016. godine. Tada je u Parizu slavio Endi Mari.

Ali ni to nije sve. Nori je uspeo da se izjednači sa Novakom Đokovićem! Niko, ali baš niko, osim njih dvojice ne može da se pohvali da je ove godine igrao šest finala.

Nori je pored Indijan Velsa slavio u Meksiku, a poraze u borbi za tron doživeo je u San Dijegu, Kvinsu, Lionu i Eštorilu.

Novak je, naravno, bio daleko uspešniji pošto je slavio na tri od četiti grend slema, poražen je samo od Danila Medvedeva u Njujorku. Srpski as trijumfovao je i na Beograd openu, a ruku je morao da pruži još samo Rafaelu Nadalu u Rimu.

Kameron Nori (25) možda je samo imao sezonu iz snova, a možda je i najavio velike domete. To će i njemu i nama pokazati vreme koje dolazi. A dok ne dođe, Britanac uživa u trenucima slave i činjenici da je stao rame uz rame sa Đokovićem po broju finala u 2021. godini.

- Mnogo mi znači ovaj trofej, moj najveći trofej u karijeri. Toliko sam srećan da to i ne umem da opišem u ovom trenutku. Baš sam uživao igrajući tenis i veoma sam zadovoljan načinom na koji sam kontrolisao neke sitaucije. A bilo ih je ove godine - rekao je Nori i zaključio:

- Još nisam svestan šta sam ovo iskusio. Bilo je ovo neverovatnih nekoliko nedelja i presrećan sam zbog velikih trenutaka, svih mečeva i zbog moje najveće titule.

Novak Đoković i Kameron Nori nikada se nisu sastali na turnirima, pa bi njihov prvi međusobni meč, kada i ako do njega dođe, mogao da bude dodatno interesantan jer se radi o dvojici tenisera koji su ostvarili zanimljivo dostignuće u ovoj godini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike