Pele se oporavlja od operacije raka na debelom crevu: Dobro sam, uskoro ću na teren!

15.10.2021

11:31

0

Kralj fudbala zadržao vedar duh uprkos svim problemima

Pele se oporavlja od operacije raka na debelom crevu: Dobro sam, uskoro ću na teren!
Copyright Profimedia.rs

Nekrunisani fudbalski kralj Pele obratio se svojim fanovima preko Instagrama po prvi put otkako je otpušten na kućno lečenje sa klinike "Albert Ajnštajn" gde su mu doktori operisali tumor na debelom crevu.

Legendarni Brazilac uskoro počinje sa lečenjem hemioterapijama, a prema njegovim rečima, oseća se odlično i spreman je da se bori protiv opake bolesti.

- Provalio sam u ćerkin Instagram da bih ostavio divnu poruku - rekao je Pele, a onda je u šaljivom tonu nastavio da ohrabruje svoje navijače:

- Hvala bogu, dobro sam, bolje sam. Možda ću čak biti spreman da igram sledeće nedelje. Hvala na svemu, hvala vam za sve one koji mi šalju podršku, snagu. Takođe, ako bog da, uskoro ću biti sa vama. Sretno svima i hvala vam.

 

 

Trostruki prvak sveta sa Brazilom (1958, 1962, 1970) poslednjih godina je nekoliko puta bio hospitalizovan. Pre problema sa tumorom, primljen je u bolnicu u aprilu 2019. godine u Parizu, zbog teške infekcije urinarnog trakta. U Brazilu su mu izvadili kamen u bubregu.

Krajem 2014. godine Pele je već bolovao od ozbiljne infekcije urinarnog trakta i smešten je na intenzivnu negu i na dijalizu. Takođe, zbog problema sa kukovima koristio je hodalicu tokom poslednjih javnih nastupa. Za nedelju dana proslaviće svoj 81. rođendan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike