Idem iz Sitija, idem iz Engleske: Rahim Sterling želi nove izazove

15.10.2021

07:15

0

Napadač nezadovoljan minutažom kod Gvardiole

Idem iz Sitija, idem iz Engleske: Rahim Sterling želi nove izazove
profimedia-0638036877 - Copyright Profimedia

Engleski fudbalski reprezentativac spreman je za odlazak iz domovine.

Napadač Mančester sitija Rahim Sterling prvi put je javno izrazio želju da ode iz kluba. Razlog leži u činjenici da je kod menadžera Pepa Gvardiole izgubio mesto u startnoj postavi i da sve manje minuta provodi na terenu.

Za razliku od prethodnog transfera koji je uzburkao strasti na Ostrvu jer je iz Liverpula prešao u Siti, Sterling sada najavljuje odlazak u inostranstvo.

 

 

Mesecima se piše o njegovom odlasku u Barselonu, a svojim izjavama, iako ime kluba nijednom nije pomenuo, Englez potvrđuje da bi Nou Kamp mogao da bude njegova sledeća destinacija.

- Ako se pojavi ponuda nekog kluba van Engleske, otvoren sam za razgovor. Razmišljam o odlasku iz Mančester sitija, a iskreno, voleo bih da se oprobam u nekoj drugoj ligi jer smatram da je to izazov koji mi je potreban - rekao je Sterling, pa nastavio:

- Ne želim da se žalim što ne igram onoliko koliko bih želeo u Sitiju. Trudim se da se fokusiram na sebe, a voleo bih da budem na terenu na svakoj utakmici i da postižem golove. To je ono što me čini srećnim, a svima je jasno da to sada nije slučaj. Videćemo šta će nam budućnost doneti.

Sterling je u tekućoj sezoni na terenu proveo ukupno 461 minut, odnosno nešto više od poluvremena po meču. Igrao je na deset utakmica (7 u PL, dva u LŠ, jedan u EFL kupu), jednom se upisao u strelce i ima jednu asistenciju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike