Veliko srce ima Danko Lazović!

15.10.2021

07:43

1

Bivši reprezentativac Srbije i centarfor Partizana uvek prvi kada je ugroženima potrebna pomoć

Veliko srce ima Danko Lazović!
MN Press

Mediji u Srbiji poslednjih dana su u naslovima osuđivali FSS, klubove i fudbalere što nije prikupljena pomoć za lečenje bivšeg golmana Partizana i reprezentacije Radovana Radakovića, kojeg u Turskoj očekuje skupa operacija.

Iz ovog mnoštva, ipak, treba izdvojiti jednog asa velikog srca - Danka Lazovića. Bivši golgeter Partizana i prvi strelac za selekciju nezavisne Srbije uključio se po ko zna koji put u humanitarnu akciju, učestvujući svojim prilogom u pomoći nekadašnjem saigraču.

 

 

- Golmanski dres FK Miljakovac koji je bio na aukciji za lečenje Radovana Radakovića otkupio je veliki Danko Lazović za sumu od 1000 eura! Hvala svima koji su podržali akciju, hvala Danku i Sindikatu profesionalnih fudbalera i vama svima koji ćete poslati SMS 1082 na 3030!

Slične objave kao nižerazrednog FK MIljakovac u prošlosti su dolazile od Sindikata igrača Nezavisnost. Lazović je nebrojeno puta priskakao igračima i njihovim porodicama u teškim situacijama, nesebično dajući novac i svu logistiku kako bi ublažio tugu ili rešio problem, koji se unesrećenima činio nepremostivim.

FK Partizan
 

Malo se i priča i o tome da je lično Lazović bio glavni finansijer radova na postavljanju reflektora na dva pomoćna terena FK Partizan ispod južne tribine stadiona u Humskoj. Učinio je to da bi pomogao klubu u kojem se afirmisao kao igrač i u koji se vraćao dva puta tokom bogate karijere. Vrednost njegove donacije prelazila je iznos od 15.000 evra, što je u značajnoj meri pomoglo Omladinskoj školi crno-belih da tokom vrelih dana u letnjim mesecima organizuju noćne treninge.

Danas na terenima popularne "blatuše", koja je dobila novi, savremeni izgled i ime po legendarnom golmanu Milutinu Šoškiću, rade najmlađe generacije igrača Partizana, a obasjava ih svetlost reflektora koje je dobrim delom iz svog džepa finansirao veliki Danko Lazović!

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. Petković

Najčitanije Vesti