Crno-beli u osmini finala Kupa Srbije: Menig sa dva gola odmenio Rikarda

13.10.2021

14:53

0

Fudbaleri Partizana sa 3:0 savladali Trajal iz Kruševca

Crno-beli u osmini finala Kupa Srbije: Menig sa dva gola odmenio Rikarda
pfc1 - Copyright FK Partizan

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije posle pobede u Humskoj nad ekipom srpskoligaša iz Kruševca Trajalom - 3:0 (1:0). Golove za crno-bele postigli su Kvinsi Menig u 25. i 49. i Marko Živković u 67. minutu.

Kup donosi svakva iznenađenja, ali u Humskoj mu nije bilo mesto, videlo se to odmah po sastavu koji je Aleksandar Stanojević odredio za ovaj meč. Zaigrali su crno-beli sa najjačim sastavom iako bez reprezentativaca i dvojice rekovalescenata (Vujačić, Holender, Natho, bolesni Jović i oporavljeni Saničanin), pa nakon svega Kruševljani mogu kao srpskoligaška ekipa biti zadovoljni što su se sa terena renomiranog rivala povukli sa samo tri gola u svojoj mreži.

Menig je preuzeo ulogu egzekutora od nervoznog Rikarda, pa je u dva navrata svojim pravovremenim utrčavanjima dolazio u situacije da završava lepe akcije svojih saigrača. U 25. minutu je golom krunisao dodavanja Lazara Markovića i asistenta Miloša Jojića, a u 49. minutu odbranu Trajala su do mata doveli kapiten i Danilo Pantić.

Tačku na ovaj meč postavio je desni bek Marko Živković u 67. minutu posle asistencije Saše Zdjelara.

Partizan u nedelju igra na svom terenu protiv Radnika. Utakmica počinje u 17.00 sati.

Ovakav tok je imala utakmica u Humskoj

KRAJ

90. minut - Prvi korner za Trajal. Miletić otklonio opasnost.

87. minut - Žuti karton za Smiljanića za faul "s leđa".

84. minut - Izlzak Rikarda uticao je na amcije crno-belih u napadu. Uglavnom se kontroliše posed, ali nema opasnosti za golmana gostujućeg tima.

75. minut - Treći kapiten Partizana na današnjem meču. Posle Markovića i Zdjelar je izašao iz igre. Na terenu je Milan Smiljanić.

72. minut - Žuti za Rikarda zbog koškanja sa defanzivcem Trajala.

67. minut - GOOL, Živković 3:0. Desni bek je iskoristio svoje utrčavanje i pravovremeni pas Zdjelara da gađa suprotni ufgao sa desne strane iskosa.

66. minut - Žuti za Jovića posle grubog starta nad Ostojićem.

65. minut - Pantić još nije podesio svoj šut sa distance. Ponovo preko gola s 20 metara.

62. minut - Lazar Pavlović igra umesto Lazara Markovića, Kvinsi Menig je ustupio mesto Aleksandru Lutovcu.

60. minut - Arsić testirao Stevanovića, golman Partizana na mestu!

57. minut - Žuti karton za kapitena Trajala Gašića zbog protesta koji je usledio posle rušenja Rikarda na metar od šesnaesterca.

49. minut - GOOOL, Menig 2:0! Kombinovanje Pantića i Markovića završeno je lob dodavanjem kapitena i utrčavanjem prvog u prazan prostor odakle je potražio Meniga, koji je u natrčavanju uputio šut. Činilo se da tako lagan udarac neće doći do mreže, ali je lopta ipak prešla gol liniju - 2:0

47. minut - Pantić se nije najbokje snašao posle centaršuta Živkovića sa desne strane. Prijem je bio loš, a možda je bilo bolje da je iz prve šutirao.

46. minut - Nastavljen je meč. U gostujućem timu Ognjen Jović je ušao umesto Matije Nikolića.

kraj poluvremena

45. minut - Prilika za goste. Bivši centarfor Mladosti iz Lučana, Stefan Golubović bio je u poziciji da nešto više uradi pred nemanjom Stevanovićem, ali se prebrzo oslobodio lopte pokušavši da pronađe saigrača koji se još nije dobro pozicionirao na petercu.

43. minut - Rikardo je probao solo akcijom da poveća vođstvo. Lepim driblingom se oslobodio čuvara, ali je onda otišao u "mrtav ugao" i prilika je propala. U nastavku je Jojić oprobao svoj udarac iz daljine, ali je golman gostiju bio na mestu.

36. minut - Od Markovića idu svi najopasniji napadi domaćih. Sa druge strane, Rikardo nije baš raspoložen za igru. Ponovo se sliuži rukama u kaznenom prostoru i ponovo sudija to dobro vidi.

29. minut - Sudija Miletić poništava gol Rikarda. Snimak je pokazao da se najbolji strelac crno-belih poslužio rukama i da je odgurnuo štopera Trajala kako bi sebi obezbedio prostor za skok i udarac glavom.

25. minut - GOOOL! Menig 1:0! Akciju je započeo Marković koji je lob pasom pronašao Jojića. Iskusni vezni igrač odmah je prosledio loptu u srce kaznenog, da bi je holandski internacionalac sa prve stative smestio u mrežu.

23. minut - PREČKA! Pantić je levicom raspalio sa oko 18 metara, golman je uspomoć prečke sprečio veoma lep gol

12. minut - Udarac Pantić, zamalo preko gola

6. minut - Partizan očekivano ima veliki posed i incijativu.

1. minut - Počelo je

UŽIVO BLOG

Fudbaleri Partizana igraju danas meč šeasnaestine finala Kupa Srbije protiv srpskoligaša iz Kruševca, ekipe Trajala. Crno-beli su ovim mečom bez nekolicine reprezentativaca želeli da se  vrate u takmičarski ritam sa dve utakmice sedmično, ali i da izbegnu igranje ove utakmice kada bude gust raspored zbog raspleta u Ligi konferencija i jesenjeg dela sezone u Superligi. 

Trener Stanojević je šansu ukazao najjačem timu, iako se očekivalo da će u startnoj postavi biti i mladi Lazar Pavlović. U kup mečevima nije potrebno prisustvo igrača sa bonus liste.

Partizan - Trajal

Stadion Partizana. Gledalaca: 1.000. Sudija: Miroslav Miletić.

PARTIZAN: Stevanović – Živković, Ostojić, Miletić, Obradović – Zdjelar, Jojić – Marković, Pantić, Menig – Rikardo.

TRAJAL: Todorović – Gašić, Matejević, Terzić, Savić – Aleksić, Nikolić, Petrović, Pavlović, Milisavljević – Golubović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike