Dan kada smo se stideli zbog fudbala: Divljanje huligana, napad na Stojkovića i "zver iz Đenove" (VIDEO)

12.10.2021

11:43

1

Autor: 24sedam

Policija uhapsila pedesetak naših "navijača"

Dan kada smo se stideli zbog fudbala: Divljanje huligana, napad na Stojkovića i "zver iz Đenove" (VIDEO)
profimedia-0081859508 - Copyright Profimedia

Fudbaleri Srbije večeras, 12. oktobra, od 20.45 igraju jednu od dve najvažnije utakmice za Svetsko prvenstvo.

A taj 12. oktobar svi zaljubljenici u fudbal u Srbiji, ali i oni koji to baš i nisu, ne pamte po dobru. Naprotiv, pamtimo ga po jednoj od najvećih mrlja u istoriji. Mrlji koja zapravo nema veze sa samom igrom, niti sa našom reprezentacijom.

Na današnji dan 2010. godine u petom minutu prekinut je meč Italija - Srbija na stadionu "Luiđi Feraris" zbog nereda koje su izazvali huligani, koje je, kako je ustanovljeno, predvodio Ivan Bogdanov, koji je kasnije prozvan "zver iz Đenove".

 

 

Kasnio je početak utakmice dobrih 35 minuta zbog haosa koji su napravili "srpski navijači", kojih je u Đenovi bilo oko 2.000. Paljene su baklje, bacane dimne bombe, a žrtva napada bio je i golman "orlova" Vladimir Stojković, koji se zbog svega nije ni pojavio na terenu.

Utakmica je nekako počela, ali je zbog novog divljanja i baklji na terenu sudija Krejg Tompson prekinuo već posle pet minuta.

 

 

Gledali smo u neverici užas koji se događa na tribinama, pravo zversko ponašanje pojedinaca, pa je odluka o neodigravanju meča i njegovom registrovanju sa 3:0 za domaćina nekako bila logična.

Italijanska policija uhapsila je pedesetak huligana, nekoliko ih je i osuđeno, ali umesto slanja na izdržavanje zatvorske kazne deportovani su u Srbiju u maju 2011. godine.

Što se tiče fudbalskog dela priče, Srbija tada nije otišla na Evropsko prvenstvo. Zbog službenih 0:3 u Italiji, naš nacionalni tim u grupi je završio na trećem mestu, iza Italije i Estonije, koja je otišla u baraž.

Bilo, ne ponovilo se!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike