Srbija će napasti, uvek igramo na pobedu: Stojković traži maksimum od fudbalera (FOTO, VIDEO)

11.10.2021

13:13

0

Orlovi spremni za duel sa Azerbejdžanom

Srbija će napasti, uvek igramo na pobedu: Stojković traži maksimum od fudbalera (FOTO, VIDEO)
fss7 - Copyright fss.rs

Srbija protiv Azerbejdžana (utorak, 20.45) igra pretposlednji meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Pobedom "orlovi" obezbeđuju sebi šansu da se u poslednjem kolu protiv Portugala u Lisabonu bore direktno za plasman u Katar.

Trenira se punom parom, potencijalni problem sa šestoricom fudbalera kojima preti suspenzija je nešto o čemu selektor razmišlja, a pred duel sa Azerbejdžanom pričao je bukvalno o svemu.

- Fudbal se mnogo promenio i danas mogu svi da ga i te kako dobro igraju.Utakmica u Luksemburgu je bila takmičarska, veoma važna, tako smo je i shvatili, i zato smo i pobedili. Stvorili smo devet šansi za gol, na kraju pobediti 1:0, 2:0 ili 3:0 ne menja ništa. Ne može svaka šansa da bude gol. Analizirali smo taj meč i jako me raduje pristup igrača, zaista su je ozbiljno shvatili, a moram da kažem da smo pred taktičke, tehničke, fizičke pripreme imali i psihološku pripremu, jer nismo smeli da napravimo grešku, bio je to meč koji je morao da se pobedi, što nije lako - rekao je Stojković.

 

 

Piksi ne krije šta ga je oduševilo u Luksemburgu.

- Sergej i Tadić su pretrčali po 12,5 kilometra, Vlahović 11,5, i dva defanzivca Nastasić i Veljković po 11. Sa te strane trener može da bude samo zadovoljan. Ta pobeda je nagrada za angažovanje i profesionalan odnos prema reprezentaciji, ali ljudi očekuju da na svakoj utakmici date po četiri-pet golova, što je apsolutno nemoguće.

Stojković se osvrnuo i na to kako u napadu zajedno funkcionišu Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

- A, što ne bi funkcionisali? To su naši napadači, imamo Vlahovića, Mitrovića i Jovića, zadovoljan sam s onim što imam. Mislim da se slažu, govore istim jezikom, nema razloga da se ne razumeju. Bitno je da daju sve od sebe i da igraju za tim, gaje timski duh i to potvrđuju iz meča u meč.

Atmosfera u ekipi je dobra, osmesi su na svim licima, baš kao i suva ozbiljnost kada se radi na nekim važnim detaljima.

Selektor Srbije se takođe osvrnuo na gol razliku, jer postoji mogućnost da bude presudna u borbi za Mundijal.

- U fudbalu je sve važno, najpre da budete bolji od protivnika i pobedite. Naravno da je bitna i gol razlika, ali pre toga treba da igramo dobar fudbal i da pobedimo.

Piksi Stojković je dodao i da ne odustaje od ofanzivnog stila koji gaji otkako je seo na klupu Srbije.

- Šta, sad ćemo kao da menjamo nešto, da igramo defanzivno? Igraćemo s onoliko napadača koliko bude potrebno. Meč sa Azerbejdžanom shvatamo izuzetno ozbiljno, znamo koliko je važan, ništa manje od svih do sada. Protivnik može dosta problema da vam stvori, moramo da budemo jako oprezni i 100 odsto fokusirani na svoju igru i ono što želimo da pokažemo na terenu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike