Srbi ga poznaju kao trenera iz "dron skandala", sada sa Azerima preti Srbiji u ključnom meču

12.10.2021

07:02

0

Autor: 24sedam

Pretposlednja utakmica Srbije u kvalifikacijama, protivničkog selektora dobro znamo

Srbi ga poznaju kao trenera iz "dron skandala", sada sa Azerima preti Srbiji u ključnom meču
profimedia-0298942465 - Copyright Profimedia

Reprezentacija Srbije večeras igra izuzetno važnu utakmicu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. 

Na stadion “Rajko Mitić” dolazi Azerbejdžan, a to je pretposlednja utakmica “Orlova” u kvalifikacijama.  

Selektor Azera Đovani de Bjazi nam je dobro poznat. On je bio selektor Albanije tokom čuvene “dron utakmice”. On sada kaže da zna da je njegov tim autsajder, ali je najavio borbu. 

- Pokušaćemo da ispravimo greške koliko je to moguće. Trudićemo se da stvaramo šanse, da šutiramo ka golu i probamo da dođemo i do pobede ako to bude moguće. Videćemo kako se igrači osećaju, koliko su umorni. Pritisak je uvek tu, jer svi žele da pobeđuju. Mi znamo da smo u našoj grupi peti, ali takođe želimo da pobeđujemo, želimo da gradimo tim za budućnost - rekao je De Bjazi, a preneo Kurir. 

Italijan je dodao: 

- Uvek kad igrate protiv jačih, jasno je da ćete postići manje golova i primiti više. Znamo kako je jaka naša grupa. Sve reprezentacije su iskusnije od nas. Naravno. broj igrača jeste ograničen, ali Savez radi na brojnim projektima počev od onoga što je baza – od škola fudbala. Zato se sa razlogom nadamo boljoj budućnosti. Imamo mlad tim i verujemo u bolju budućnost. 

De Bjazi je bio selektor Albanije u meču kvalifikacija za Euro, 2014. godine. Tada je meč prekinut kada se iznad terena pojavio dron sa zastavaom tzv. "velike Albanije". Stefan Mitrović je skinuo tu zastavu, gostujući igrači su ga napali, a onda je izbio opšti haos.

Prvobitno je UEFA dodelila pobedu Srbiji jer Albanija nije htela da nastavi meč. Domaćin je kažnjen sa dva meča bez publike, oduzimanjem tri boda, a oba saveza kažnjena su sa po 100.000 evra. Oba saveza su se žalila Sudu za sportsku abritražu, koji je preinačio kaznu i naložio da se meč registruje službenim 3:0 za Albaniju.

De Bjazi i Albanci su se na kraju domogli Eura, što im je bio prvi veliki turnir u istoriji.

Italijan je na klupi Azerbejdžana od leta prošle godine. Tamo radi sa dvojicom Srba, Milanom Obradovićem, koji je selektor mlade reprezentacije, i Milošom Velebitom, direktorom omladinaca. 

- Sarađujem veoma dobro sa Milanom, njegova nedavna pobeda protiv Finske pokazuje dobar rad sa igračima koji su budućnost fudbala. Ponekad popijemo šljivovicu. Njegovi igrači će uskoro stasati za prvi tim. Što se tiče Miloša i sa njim imam dobru saradnju, ali najčešće se viđamo na poslu, u samom Savezu – rekao je De Bjazi. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike