Navijači se vraćaju na stadion, ali bez nekih za njih važnih tradicija

24.11.2020

09:43 >> 10:00

0

Autor: D. B.

Šta će biti dozvoljeno, a šta ne u Engleskoj od 2. decembra

Navijači se vraćaju na stadion, ali bez nekih za njih važnih tradicija
Copyright Profimedia

Šta čeka publiku kada se konačno bude vratila na tribine stadiona širom Engleske? Posle odluke da se od 2. decembra dozvoli ograničenom broju navijača da uživo posmatraju fudbalske mečeve, dobili smo i striktne propise o tome kako će oni koji budu našli mesto na tribinama morati da se ponašaju.

Pročitajte još: Gol koji su svi čekali u Premijer ligi

Kao što je već poznato, broj navijača će varirati od toga da li se njihov grad nalazi u niskom, srednjem ili visokom nivou rizika. Stadioni u gradovima niskog rizika primiće 4.000, a srednjeg 2.000 gledalaca, dok u visokom trećem i dalje neće biti publike.

Za one koji se budu našli na stadionu važiće neobična pravila. Konzumiranje alkohola nije dozvoljeno, ali ni pevanje ni vikanje! Svako od navijača koji budu bili na stadionu moraće da potpiše neku vrstu sporazume kojim se obavezuje na ovakvo ponašanje. Naravno, važiće i mere socijalne distance i obavezno nošenje maske. Ipak, navijači neće smeti da unesu na stadion bočicu sa dezinfekcionim sredstvom koja ima veću zapreminu od 50 mililitara. Svima će biti preporučeno da ne putuju gradskim prevozom, već privatnim kolima.

Pročitajte još: Da li Premijer liga ima budućnost

Postoji šansa i da klubovi Premijer lige odbiju ovakvu mogućnost, pošto tvrde da bi im troškovi organizacije mečeva sa tako malim brojem navijača bili ogroman trošak. Pojedine kalkulacije kažu da je za jedan meč neophodno da klub proda 10.000 ulaznica da bi isplatio sve osoblje koje je potrebno da se nađe na stadionu u slučaju da na tribinama ima publike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike