Velika ispovest Siniše Mihajlovića: Plakao sam, vrištao, ali nikada nisam izgubio volju za životom!

08.10.2021

14:41

0

Autor: A. Š.

Srpski strateg govorio na nekoliko tema iz igračkog, trenerskog i privatnog života

Velika ispovest Siniše Mihajlovića: Plakao sam, vrištao, ali nikada nisam izgubio volju za životom!
Copyright Profimedia

Fudbalska javnost, pre svih u Srbiji i Italiji, ostala je šokirana kada je legendarni fudbaler Siniša Mihajlović objavio da boluje od leukemije.

Višemesečna, na momente veoma surova borba, srećom je završena pobedom nekadašnjeg selektora Srbije, koji ne propušta priliku da svojim primerom pruži podršku svima koji prolaze kroz iste ili slične probleme, s kojima se i on susreo.

Na Sportskom festivalu u Trentu, u organizaciji tiražnog lista „Gazeta delo Sport“, trener Bolonje je govorio na manifestaciji pod nazivom „Utakmica života“.

- Živeo sam takav kakav jesam, nisam heroj. Postoje ljudi koji se stide i kriju od bolesti, a to nije pošteno. Ja sam to saopštio jer nije bilo razloga da se stidim. Mnogo sam puta plakao i otkrio da je to ispravno – rekao je Mihajlović i prisetio se prvog meča koji je vodio po otkrivanju bolesti.

- Kada sam se pojavio na klupi u Veroni imao sam 15 kilograma manje nego danas. Bio sam više mrtav nego živ. Ali, otišao sam tamo kako bi svi shvatili da se borim i da želim normalno da živim. Kada sam se video na TV, nisam se prepoznao. Međutim, to nije bila slika slabosti, već snage. Rekao sam bolesti: Sad se borimo i da vidimo ko će da pobedi“.

Mihajlović je istakao da bolest može svakome da se dogodi.

- Tada shvatite koliko je važno da idete na kontrole. Dajte krv svakih šest meseci. Posle više od mesec dana u bolnici, hteo sam da se vratim na teren, ali krvna slika to nije dozvolila. Srećom, doktor me je razumeo, pa mi je dozvoljavao da radim. Da sam ostao u bolnici, umro bih – istakao je Mihajlović.

Osvrnuo se potom nekadašnji reprezentativac Jugoslavije na vreme provedeno u Firenci i konstantno vređanje sa tribina.

- Uživao sam u Firenci, bilo mi je prelepo. Najgora stvar je neznanje. Ako su mi aplaudirali, bio sam srećan, ako su zviždali nije mi bilo tako krivo. Tamo su mi svi zviždali, bilo je baš lepo! Navijači su me zvali ciganinom, meni je to bilo pravo zadovoljstvo! Tada sam voleo to što me mrze, ali ne i sada. U jednom gradu sam prebio dvojicu, jednog od njih na tribinama. Kada ste na terenu i vređaju vas, to je u redu, ali kada su vam blizu, na ulici, to ne možete da ignorišete – rekao je Siniša.
Kao igračka legenda Intera godinama kasnije je seo na klupu gradskog rivala Milana.

- Bila mi je čast da budem njihov trener, što sam upoznao Berluskonija. Nije išlo najbolje među nama, možda zbog nekompatibilnosti karaktera. On je takav da uvek zahteva da se uradi ono što je njegova želja. Vreme provedeno sa njim nikad neću zaboraviti. Kad ga sretnem, uvek mu se zahvalim na svemu jer je za mene na emotivnom i ličnom nivou to bio lep period. Berluskoni tada nije bio predsenik kao ranije, ali bilo je u redu i bio sam srećan što sam tamo. Kako kaže Đovani Trapatoni, imate dve vrste trenera, oni koji su oterani i koji će tek biti oterani.

Vratio se nekadašnji defanzivac Crvene zvezde i na vreme provedeno u Laciju, u tandemu sa Fernandom Koutom.

- Laciju je danas potreban centralni defanzivac koji komanduje odbranom, ima iskustvo, karakter, ko asistira i postiže golove, koga se plaše igrači protivničkih timova jer im je pretnja. U moje vreme je bilo tako, Japa Stama je bilo dovoljno samo videti, iako je on dobrodušan. Imao je jednom svađu sa Pipom Inzagijem. Pipo je rekao nešto u stilu, 'pokazaću ja tebi'... Došao je Stam, skinuo dres, onako mišićav i ćelav, sav tetoviran. Bilo je u stilu, 'reci mu sad nešto'! Na terenu smo Kouto i ja bili pretnje, ja sam se svađao, on je vodio stvari ili suprotno. Jer ako sam se ja svađao i tukao, sudija bi mi pokazao žuti. Sad je svaki kontakt faul, nema više smisla – rekao je Siniša Mihajlović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike