Miha mašta o klupi Zvezde i ima poruku za kuma: Neka Deki bude trener 10 godina i onda ću da dođem ja!

18.09.2021

06:47 >> 07:28

0

Autor: P.K.

Stanković je, kao i ja, navijač Zvezde

Miha mašta o klupi Zvezde i ima poruku za kuma: Neka Deki bude trener 10 godina i onda ću da dođem ja!
Dejan Stanković i Siniša Mihajlović, MN Press

SINIŠA Mihajlović u emisiji “Legende Marakane” govorio je o svom odnosu sa kumom Dejanom Stankovićem, kao i o tome da jednog dana želi da sedne na klupu Crvene zvezde.

Zvezda ne može da se odbije, ne može ništa bolje od toga da bude. Radio je kao pomoćni trener, ja sam ga isto zvao da bude godinu dana kod mene, da vidi šta i kako se radi, samo što u tom momentu nije imao jasne ideje, da li hoće da bude u fudbalu, u UEFA, ovamo, onamo… Kad je došla ta ponuda, rekao sam mu da treba da odeš. Zvezdu ne možeš da odbiješ, nemaš šta da izgubiš. Ti si navijač Zvezde, imaš s tim veću obavezu. Zvezda je napravila dobre rezultate sa Milojevićem, rekao sam mu ‘osvojićeš prvenstvo, vidi u Evropi’ – rekao je Mihajlović.

Pritisak sa kojim se sad Stanković suočava u Zvezdi strategu Bolonje odlično je poznat.

– Bio sam trener reprezentacije i znam kako je to i ne bih se nikad vratio u reprezentaciju, a ti si trener Zvezde, a to je još gore. Ali to ti je škola. Kad prođeš Zvezdu, onda možeš da treniraš gde hoćeš.

Jedino što Miha zamera bivšem saigraču je malo nervoze, mada kako kaže i to će doći na svoje.

– Malo je nervozan na klupi, ali dobro, to će doći s vremenom. Ne savetujem ga, pričamo o fudbalu, o svemu. Neki put me pita za savet, nekad kad ja nešto vidim kažem mu. Kao što sam i ja pitao Manćinija, tako i on. Kada vidim nešto, onda mu kažem, da ne bi napravio grešku. Ali vidim da dobro ide i drago mi je.

Pričalo se da bi Stanković mogao da ode u Italiju, pošto je postojalo interesovanje kluba iz Serije A.

Ne znam da li se to zna u Srbiji. Predložio sam ga i Fereru u Sampdoriji, Ferero je hteo da ga uzme, ali Zvezda nije htela da ga pusti – prvi put je ovo ispričao Mihajlović.

Dosta emocija tokom utakmice ispoljava trener Zvezde, a to je jasan dokaz koliko voli klub.

Deki je kao i ja, jedan od navijača Zvezde. Nekad je impulsivan, jer je navijač. Ako Zvezdi ide loše, budite sigurni da on prvi pati zbog toga, jer znam koliko voli Zvezdu, igrače i navijače, a mislim da to navijači znaju. To je tako. Kad igraš ili treniraš klub koji voliš, onda imaš tu duplu obavezu, moralnu.

Najlepše i najteže je raditi u klubu koji voliš, raditi u bilo kom drugom klubu je isključivo posao.

– Kad treniraš u Bolonji, ti ostaneš, ide dobro, loše, ali nađemo neki drugi klub. Ja sam imao taj osećaj kada sam vodio reprezentaciju Srbije. To je tvoja zemlja, ti to voliš, hteo bi da napraviš sve, da dovedeš u red, samo što u Srbiji ima malo tih koji hoće da menjaju, a mnogo tih kojima ide dobro tako kako je i neće u to da ulazi. U Zvezdi je to manje-više kao u Srbiji, a moja želja je jednog dana da budem trener Zvezde.

Mihajlović zna koji je cilj kada dođe na klupu Zvezde – trofeji. Ipak, Stankoviće mandat je tek počeo, pa će morati još da sačeka.

Na svoju sreću ispunio sam skoro sve želje, a sigurno da mi je ta želja, da budem trener i da osvojim nešto. Onda ćemo videti. Neka bude Deki još 10 godina i onda ću da dođem ja.

Pošto bi hteo na klubu crveno-belih za deset godina, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Lacija, Intera je upitan i gde bi voleo da zatekne klub u tom momentu.

Gde bih voleo da Zvezda bude za deset godina? Ja sam optimista, voleo bih da bude što bolja, da deset godina bude u Evropi, da deset puta osvoji prvenstvo! A onda, kad ja dođem, da osvoji i prvenstvo i nešto u Evropi – rekao je Miha u prepoznatljiv osmeh.

Kao igrač osvojio je sa crveno-belima evropski trofej.

– Da sa Zvezdom osvojim trofej u Evropi i kao igrač i kao trener, to bi bilo još bolje! – zaključio je Siniša Mihajlović na kraju razgovora.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti