Osvojena i Firenca, Napoli 7/7: Spaleti preko Fjorentine i Vlahovića najavio borbu za Skudeto

03.10.2021

18:30

0

Autor: A. Š.

Napolitanci posle preokreta srušili „violu“

Osvojena i Firenca, Napoli 7/7: Spaleti preko Fjorentine i Vlahovića najavio borbu za Skudeto
Copyright Profimedia

I drugi kandidat za Skudeto je posle preokreta osvojio Firencu. Posle Intera, Fjorentina je povela pa stala i protiv Napolija, koji je slavljem na „Artemio Frankiju“ zadržao maksimalan učinak posle sedam kola Serije A – 2:1.

Nema „viola“ ni sreće protiv favorizovanih rivala. Duel sa izabranicima Lućana Spaletija su odlično počeli, preko Vlahovića (asistencija) i Lukasa Kvarte (gol) došli su do vođstva u 28. minutu, ali ih je povoljnijeg rezultata koštao pad koncentracije defanzivne linije u dva navrata.

Prvi put u 38. minutu, kada je brzonogi Osimen pobegao strelcu vodećeg gola i primorao ga da napravi penal, koji je Insinjeu odbranio sjajni Dragovski, ali je iz odbitka Lozano poravnao rezultat.

Takav epilog kao da se sasekao krila domaćinu, koji do kraja meča nije ozbiljnije ugrozio Napolitance. S druge strane, Napoli je svoju priliku sačekao posle prekida i u 50. minutu, preko Rahmanija došao do istorijskog trijumfa.

Jer, tek drugi put u svojoj dugoj istoriji Napoli je vezao sedam pobeda u prvih sedam kola Serije A, posle sezone 2017/18, kada je Sarijeva ekipa slavila u prvih osam mečeva u sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike