Uspeli smo sebe da kaznimo za promašaje: Piksi ubeđen da su "orlovi" i dalje u igri za prvo mesto

08.09.2021

05:45 >> 05:51

0

Selektor Srbije ostao optimista posle remija u Dablinu

Uspeli smo sebe da kaznimo za promašaje: Piksi ubeđen da su "orlovi" i dalje u igri za prvo mesto
Copyright Dragan Stojković Piksi/Tanjug/AP Photo/Peter Morrison)

Svestan svega što mu je remi u dablinu doneo na putu ka plasmanu u Katar 2022. godine selektor Dragan Stojković Piksi kaže da je optimista jer i dalje sve zavisi od igre njegove ekipe. U tri preostale utakmice potrebno je ostvariti isto toliko pobeda i biće izborena mundijalska viza, ali to znači da Portugal mora biti oboren u Lisabonu.

Autogol/Tanjug/AP Photo/Peter Morrison)

– Uspeli smo sami sebe da kaznimo. Ali, to je fudbal. nemam šta da zamerim igračima, mislim da smo pokazali stil kakav treba da igramo, jedna potpuna dominacija sa naše strane. Možemo da žalimo za šansama koje smo stvorili, bilo ih je zaista puno. Pretpostavljam da bi taj još jedan gol rešio utakmicu, ali ovako… Mislim da smo zaslužili pobedu, ali to je tako. jedna sportska nesreća – rekao je Piksi.

Dragan Stojković Piksi/TAnjug/AP Photo/Peter Morrison)

Autogol je bio splet nesrećnih okolnosti i loših procena naših fudbalera u odbrani.

– Upravo tako, jedna nabačena lopta. Sergej je pogodio Milenkovića u grudi i eto povvod da se irski navijači malo raduju. idemo dalje, možemo biti ponosni na fudbal koji igramo, to je pravi put kojim moramo da nastavimo.

Gol Sergeja Milinković-Savića/Tanjug/AP Photo/Peter Morrison)

“Orlovi” su u verovatno u svojoj najboljoj predstavi prokockali važne bodove, ali selektor ne očajava zbog toga:

– Idemo korak po korak. Nijedan meč nije lak, mi moramo biti fokusirani na našu igru. To je ono što mene zanima, a momci zaslužuju sve čestitke. Stvorne šanse dovoljno govore o našoj igri. Golman je igrač utakmice i on ih je spasio od poraza.

Dušan Vlahović/Tanjug/(AP Photo/Peter Morrison)

Aleksandar Mitrović nije imao sreće da meč završi još jednim golom, ali je pravi podvig što je odigrao 90 minuta sa povredom koju je zadobio protiv Luksemburga.

Aleksandar Mitrović/Tanjug/AP Photo/Peter Morrison)

– To je neverovatno sa kojom energijom i voljom je on izašao na teren da igra. Retko ko bi sa tom vrstom povrede pristao da izađe na teren. To zaslužuje poštovanje! I zastao je rizikovao, jer povreda je baš bila nezgodna. Kako on, tako i svi ostali zaslužuju čestitke. Bez obzira na ime rivala, terena, da li se igra na strani ili kod nas, mi treba da igramo u istom stilu. Da igramo lepo, napadački, za gol više i to naši navijači treba da prepoznaju.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike