„Orlovi“, pobedite u Lisabonu! Baraž za odlazak na SP nikada nije bio komplikovaniji

08.09.2021

07:58 >> 08:03

0

Autor: Adam Štulić

Za dodatna tri mesta u Kataru boriće se 12 selekcija

„Orlovi“, pobedite u Lisabonu! Baraž za odlazak na SP nikada nije bio komplikovaniji
Copyright Reprezentacija Srbije, MN Press

Sinoćni remi u Dablinu odneo je „orlovima“ lidersku poziciju u kvalifikacionoj grupi za odlazak na SP, ali suštinski nije mnogo toga promenio. Izabranici Dragana Stojkovića u preostala tri kola moraju da ostvare sve pobede ukoliko žele direktno na Mundijal, u suprtonom čeka ih nikad komplikovaniji baraž.

Srbija do kraja kvalifikacija igra s Luksemburgom u gostima i Azerbejdžanom kod kuće, u oktobarskom ciklusu, a onda ih čeka meč generacije – protiv Portugalije za odluku o tome ko će direktno u Katar, a ko će vizu morati da traži kroz doigravanje.

Svi se nadamo da će „orlovi“ trijumfalno proći kroz Lisabon, jer u slučaju drugačijeg rezultata u baražu će se boriti sa 12 selekcija za samo tri mesta.

A kako će baraž izgledati?

Deset drugoplasiranih timova iz kvalifikacionih grupa, plus dva pobednika grupne faze Lige nacija biće podeljeno u tri kostura sa po četiri tima, i samo pobednici će izboriti vizu za Katar.

Reprezentacije će biti žrebane na osnovu rezultata u kvalifikacijama, u svakom kosturu biće po dva povlašćena i dva nepovlašćena tima, a dobra vest zasad jeste da je Srbija trenutno najbolja drugoplasirana selekcija u tekućim kvalifiakcijama.

WIKIPEDIA/SCREENSHOT

U kosturima će se igrati samo po jedna utakmica. U polufinalu sastaće se jedna povlašćena i jedna nepovlašćena ekipa, posle čega će se u finalu odlučivati ko ide na Mundijal.

Pročitajte još

Posle žrebanja biće određeno i ko će biti domaćin svakog od tri turnira, koji bi prema kalendaru UEFA trebalo da se igraju u martu sledeće godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike