Bolno kažnjavanje "orlova" za neozbiljnost u Dablinu: Irci nisu mogli do boda bez naše pomoći

07.09.2021

18:28 >> 20:49

0

Selektor će desnu stranu terena poveriti Nemanji Gudelju

Bolno kažnjavanje "orlova" za neozbiljnost u Dablinu: Irci nisu mogli do boda bez naše pomoći
Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije osvojili su samo bod u meču sa selekcijom Republike Irske odigravši 1:1 u Dablinu. Golove su postigli Sergej Milinković-Savić u 20. minut, a za domaće Nikola Milenković u 88. minutu nakon što ga je strelac jedinog gola za “orlove” napucao u telo.

Sve je delovalo dobro osim završnice, a nju može shvatiti kako ko želi. “Orlovi” su barem deset puta tokom utakmice spuštali ka golu u sprintu sa trojicom, ponekad i sa više igrača, ali se rezultat nije menjao i vođstvo je ostajalo isto samo zahvaljujući dobrom prekidu Tadića na koje je reagovao glavom Sergej.

Kada su brojne šanse, koje nisu ni dovodile do pravih udaraca na gol Bazunua, ostale neiskorišćene, Irci su dobili neočekivanu nagradu od smušene odbrane. Objašnjenje za sve morao prvo da potraži selektor, jer sada već treba razmišljati o gustom situ koje treba proći u baražu, a tada će svaka greška imati mnogo veću cenu od poklonjenog remija u Dablinu.

Ovako je išao tok utakmice

kraj

90+2. minut – Rajković sjajnom odbranom spasava “orlove”. Dva kornera zaredom Ircima ne donosi novu šansu.

89. minut – Prečka Gudelja, loša procena Bazunua umalo da ga pretvori u tragičara utakmice.

88. minut – Sami smo sebi dali gol, jer Irci nisu mogli! Naši su pripomogli i tako su kompromitovalki sve dobro što su dosad uradili. Očajna rešenja u kontranapadima na kraju su se osvetili na najteži i najbolniji način.

86. minut – Žuti za Radonjića zbog šutiranja lopte posle zvižduka sudije Martineza. Mnogi igrači će dobiti žuti od selektora Stojkovića za ponašanje u kontrama.

84. minut – Maksimović umesto Tadića.

82. minut – Još jedna prilika da se pre ulaska u finiš reši ovaj meč, propala nedovoljnom odlučnošću naših. Jović nije išao na gol iako je imao samo jednog igarača ispred sebe.

80. minut – Centaršut Tadića, pokušaj Sergeja prolazi bez opasnosti.

78. minut – Sada i Meklin pomaže Bazunu da sačuva svoju mrežu. Čuvar mreže je već bio savladan, jer je radonjić u trku uspeo da ga se oslobodi. U poslednji čas je iskočilo krilo i psrečilo najgore po domaće.

74. minut – Konta koju je iz našeg kaznenog prostora pokrenuo Pavlović pronašavši Radonjića u sprintu na desnoj strani završena sa dva udarca, oba u golmana Bazunua.

70. minut – Luka Jović umesto Dušana Vlahovića, Nemanja Radonjić umesto Filipa Đuričića.

66. minut – Irci pokušavaju izmenama da promene odnos snaga na terenu, jer još nisu pronašli rešenje za našu odbranu koja se zasniva na visokom presingu. Srbija je u dosadašnjem toku utakmice izvela sedam kornera, domaći nijedan.

63. minut – Naši fudbaleri celu utakmicu napadaju u formaciji 4-4-2, s tim da Milenković i Pavlović postaju bekovi, dok se Gudelj povlači sa Veljkovićem u štopersku liniju. To je veoma ofanzivno opredeljenje i zahteva preciznu igru u odbrani, rano prekidanje napada još dok je lopta duboko na strani protivnika. U međuvremenu Mitrović je na centaršut Kostića šutirao sa oko pet metara, a Bazunu je opet bio na lopti. Golman Iraca najbolji igrač protivničke ekipe.

59. minut – Robinson umesto lošeg Brauna.

58. minut – Mitrović nakon povratne Đuričića sa desetak metara tera golmana Irske da interveniše kao kolege na rukometnim golovima.

55. minut – Loše postavljanje naših Irci nisu iskoristili zahvaljujući nespretnom Braunu, koji je sam na drugoj stativi loše primio loptu.

50. minut – Žuti karton za Brauna. Visoko podignuti lakat u skoku od kojeg je Pavlović ostao da leži, sve je ipak u redu.

46. minut – Krenuli su Irci silovito, naši momci uspevaju da amortizuju početne napade rivala.

45+1. minut – Poluvreme

41. minut – Tadić se baletanskim piruetama oslobađao dvojice Iraca, ali je njegova lopta na kraju završila do Đuričića, lčiji je udarac završio u bliku Iraca. U ponovoljenom pokušaju oprobao se sa distance i Kostić. On je bio precizan ali nedovoljno jak da savlada Bezunu.

39. minut – Dominacija Srbije u Dablinu! Irci su pratili samo dugo dodavanje naših fudbalera koje je išlo od štoperske linije do Mitrovića i Vlahovića u špicu. Nakon nekoliko minuta opsedanja gola Iraca, Pavlović je pronašao Vlahovića na 16 metara od gola domaćih. Usledilo je štopovanje grudima za volej Mitroviću, ali je sjajni golman izbacio loptu u korner.

32. minut – Žuti za Ajdu. Nepažnja centarfora Iraca mogla je da košta Pavlovića teže povrede, budući da ga je udario stopalom po licu. Na sreću sve se dobro završilo.

30. minut – Kakva prilika za Srbiju!!!! Udarac Milenkovića posle najlepše kombinacije “orlova” koja je krenula od sredine, pa ubacivanjem Kostiću u prazan prostor od Tadića. Levo krilo je odigralo povratnu po zemlji, a Milenković sa oko 15 metara snažno raspalio pored gola. Šteta za ovu šansu!

26. minut – Hendrik je izveo slobodan udarac sa oko 17 metara. Rajković je bio na mestu.

25. minut – Žuti karton za Đuričića. Faul koji je moroa da spreči Irce u opasnom prodoru.

23. minut – Duel Dafija i Mitrovića, pripao je Ircu, ali je usput potkačio po levom kolenu našeg najboljeg strelca. Mitrović je dobio pomoć lekara, a kamera je prikazala da igra sa velikim podlivom ispod levog oka. Uspomena na meč sa Luksemburgom.

20. minut – Gooool 0:1 za Srbiju…Tadić je ponovo sa desne strane izveo korner. Na prvu stativu je natrčao Sergej, koji je samo okrznuo loptu, a ona je posle njegovog udarca dobila dodatno ubrzanje tako da golman Iraca nije imao neke šanse – 0:1

18. minut – Hendrik zamalo pored gola sa ivice kaznenog prostora. Inače, isti igrač je 2016. godine u Beogradu postigao gol za Irce u 3. minutu za 0:1. Taj meč je završen sa 2:2.

15. minut – Zasad Irci ne uspevaju da iskoriste Đuričićevo postavljanje na poziciju desnog beka. Meklina zajedno zatvaraju Gudelj i Milenkovića kada bi se našao duboko u našem delu terena. Gudelj je za nepun minut dva puta probao iz daljine, ali oba puta u golmana.

11. minut – Prve šanse za Irce i dobre intervencije Strahinje Pavlovića.

8. minut – Odličan početak našeg tima. Sergej je uspeo da oduzme jednu loptu na sredini terena, proigrao je na desnom boku Đuričića i umesto svega dobrog što je ova kacija mogla da donese Tadić je centaršut poslao u golaut.

5. minut – Šansa za Vlahovićaaaa… Oduzeo je loptu neopreznom Dafiju, izašao sam ispred golmana i šutirao pravo u njega.

3. minut – Orlovi su izveli prvi korner. Iznudio ga je Đuričić koji se našao na drugoj stativi prilikom centaršuta Kostića sa levog krila. Đuričićev šut izbio je Meklin, a Tadićev korner nije bio previše opasan za domaćina.

1. minut – Meč je počeo!

BLOG UŽIVO

Dragan Stojković Piksi morao je malo da eksperimentiše sa timom koji će jurišati na pobedu protiv Republike Irske na stadionu “Aviva” u Dablinu.

Umesto povređenog Matije Nastasića u timu će od prvog minuta zaigrati Miloš Veljković kao centralni štoper, dok će umesto Darka Lazovića po desnoj strani igrati Nemanja Gudelj.

Fudbaler Sevilje je davno igrao baš na toj poziciji u Ajaksu, ali od tada su ga treneri u klubovima najčešće koristili na mestu zadnjeg veznog. Piksi će pokušati da napravi prevlast u delu terena koji pripada Ircima, a u kaznenom prostoru očekuje se dominacija Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

Utakmica počinje u 20.45

POZNATI SU I SASTAVI:

SRBIJA 3-5-2: Rajković – Milenković, Veljković, Pavlović – Gudelj, Kostić, Milinković-Savić, Tadić, Đuričić – A. Mitrović, Vlahović. Selektor: Dragan Stojković.

IRSKA: 3-5-2 Bezunu – Omobamidele, Dafi, Igan – Doerti, Mekgrat, Kulen, Hendrik, Meklin- Braun, Ajda. Selektor: Stiven Keni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike