Borusija Dortmund pod pritiskom "žutog zida": Gde vam je grb? Menjajte dresove!

27.09.2021

13:38

0

Navijači "milionera" nisu bili oduševleni dizajnom dresa za Ligu šampiona

Borusija Dortmund pod pritiskom "žutog zida": Gde vam je grb? Menjajte dresove!
Copyright Profimedia

O ukusima ne vredi raspravljati, posebno o navijačkim ne treba trošiti vreme i reči! Znajući za ovu "drevnu" fudbalsku mudrost, uprava Borusije Dortmund odlučila je da dizajn dresova za Ligu šampiona prilagodi navijačkim željama, budući da su se najvernije pristalice pobunile što klupski grb nije istaknut na grudima.

Pokušaj da "milioneri" usvoje moderniji izgled opreme završen je, dakle, neslavno. Prvobitno je na na dresu dominirao skraćeni naziv kluba "BVB 09", ali kako po pravilima UEFA svaki dres mora imati istaknuti logo, u Borusiji su odlučili da doštampaju grb pred meč protiv Bešiiktaša u Turskoj. Ova izmena zadovoljila je UEFA, ali nije navijače.

Za pripadnike čuvenog "žutog zida" sa Vesfalena klupski grb je zauzeo premali prostor na grudima, pa su zbog toga iz Dortmunda ponovo morali da zovu evropsku fudbalsku federaciju sa molbom da im dozvole još jednu dizajnersku izmenu na opremi.   

U petak je konačno stigla potvrda iz Niona da je njihov zahtev prihvaćen. To znači da će na dresu Borusije i u Ligi šampiona, baš kao i na dresu za domaće prvenstvo, ponovo stajati prepoznatljiv žuti grb sa crnim slovima BVB. Puma kao proizvođač opreme Mančester sitija je na sličan način videla i njihov dres za novu sezonu, a i navijači engleskog šampiona na sličan način su videli ovu želju da se bude drugačiji.

Pred početak Lige šampiona UEFA je ovog meseca zabranila Ajaksu korišćenje dresa posvećenog Bobu Marliju. UEFA je do ovakvog rešenja došla navodeći da su "tri male ptice" u bojama rastafarijanske zastave, iscrtane kao siluete na poleđini,nedozvoljeni dodatni element.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike