Čelsi pokušao sve, ali sjajni štoper odlučio da ide: Ridiger hoće kao Alaba, Bajern i Real stali u red

26.09.2021

11:07

0

Autor: 24sedam

Naravno, problem je novac i teško da će do rešenja doći

Čelsi pokušao sve, ali sjajni štoper odlučio da ide: Ridiger hoće kao Alaba, Bajern i Real stali u red
Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Antonio Ridiger želi da krene putem Davida Alabe. Štoper Čelsija i reprezentacije Nemačke odlučio je da ne produži ugovor sa "plavcima", sa kojima je osvojio Ligu šampiona, i planira da narednog leta kao slobodan igrač napusti Stamofrd bridž.

Fudbalska Evropa brzo je čula za ove vesti i počela da planira oko 28-godišnjeg defanzivca. Igraču su najinteresantniji Bajern Minhen i Real Madrid.

Ridiger ima ugovor do kraja sezone, Čelsi je u više navrata pokušavao da ga produži, ali su pregovori uvek pucali oko novca. Klub nudi 6,5 miliona godišnje, igrač traži 10. To je prevelika razlika da bi se napravio kompromis, tako da se izgleda rastanak bliži.

Ridiger je došao u Čelsi iz Rome 2017. godine. Sa Čelsijem je svašta osvajao. Osim Lige šampiona, tu je i Liga Evrope, evropski Superkup i FA Kup. Prošle sezone je bio član najboljeg tima Lige šampiona.

U Čelsiju je mnogo napredovao, posebno od kada je došao Tomas Tuhel.

Što se tiče Reala, njemu će trebati štoper za sezonu 2022/23. Oni i dalje prvenstveno žele mlade igrače, ali uvek prate i potencijalne kvalitetne igrače za koje ne moraju da plate obeštećenje, baš kao što je letos bilo sa Alabom.

Moraće Real, naravno, da se dobro preračuna finansijski, ali nije nezamislivo da se Ridiger sledeće sezone priključi Alabi, Naću Fernandezu i Ederu Militau na Bernabeuu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike