Asanova majstorija odvela Partizan u četvrtfinale Kupa

25.11.2020

14:34 >> 17:17

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli u Gornjem Milanovcu savladali Metalac

Asanova majstorija odvela Partizan u četvrtfinale Kupa
Copyright Promo/FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana su se u Gornjem Milanovacu, u osmini finala Kupa Srbije, revanširali Metalcu za dva izgubljena boda u nacionalnom šampionatu.

Frka u Kupu: Zakačili se bivši partizanovac i zvezdaš

Izabranici Aleksandra Stanojevića slavili su minimalnu pobedu, ujedno i plasman u četvrtfinale masovnijeg takmičenja, koje im je, sjajnim golom, doneo Takuma Asano u 44. minutu utakmice.

Žarko Lazetić protiv “svojih”: Partizan je dosta ozbiljniji sa Stanojevićem

Podsetimo, izabranici Žarka Lazetića su pre mesec i po dana sapleli crno-bele, koji su na istom stadionu ispustili minimalno vođstvo sa igračem više (1:1), i tako uvećali zaostatak za liderom Superlige Crvenom zvezdom.

DRUGO POLUVREME

17.50′ – KRAJ

Meč u Gornjem Milanovcu je završen pobedom Partizana 1:0.

17.48′ – NOVA PROMENA U PARTIZANU

U 90. minutu strelca gola Asana zamenio je Nikola Štulić. Igraće se još tri minuta nadoknade vremena.

17.41′ – HOLANDER ZAVRŠIO MEČ, PRILIKA ZA SUMU

U 84. minutu Lutovac je ušao u igru umesto Holendera. Minut kasnije još jedna odlična intervencija Puletića. Odigrali su crno-beli dobar presing, uzeli loptu na dvadesetak metara od gola domaćih, koja je potom došla do Sume. Omaleni vezista je lukavo šutirao sa 16 metara, ali je golman Metalca ispružio nogu i krajnjim naporom je sprečio da se nađe u njegovoj mreži.

17.36′ – DVOSTRUKA IZMENA U METALCU

Zanimljiv momenat u 79. minutu meča. Lazetić je napravio dvostruku izmenu, a teren je napustio Maksimović, koji je sredinom prvog poluvremena zamenio Sukačeva. Umesto Maksimovića u igri je Grbović, a Katanića je zamenio Popović.

katanić popović, maksimović grbović

17.33′ -HOLANDER PROPUŠTA PRILIKU

Dobra prilika za reprezentativca Mađarske u  76. minutu. Šćekića ga je proigrao na ivici kaznenog prostora, on je u prijemu napravio sebi prostor, ušao korak, dva u šesnaesterac i onda sa desetak metara šutirao, ali pravo u Puletića, koji je nogom uspeo da interveniše. Stanojević je potom napravio prvu promenu, Suma je ušao u igru umesto Natha.

17.25′ – VELIKA ŠANSA ZA ASANA

Mogao je Japanac u 68. minutu znatno da olakša finiš meča saigračima. Natho ga je odlično proigrao na ivici kaznenog prostora, Asano je ušao u šesnaesterac i iskosa sa desne strane, sa šest metara, šutirao pored golmana Metalca, ali i stative. Odmah potom Lazetić prave dve promene Jokića je zamenio Milisavljević, dok je Vranjanin mesto na terenu ustupio Kokiru.

17.19′ – METALAC ZNATNO OFANZIVNIJI

Posle prilike Antonijevića, na obe strane je bilo nekoliko obećavjućih situacija, ali je izostajao završni pas. U toku je 64. minut utakmice, Metalac je, što je bilo i očekivano s obzirom na rezultat, znatno ofanzivniji nego u prvom poluvremenu.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

17.09′ – PRVA PRILIKA ZA METALAC

Domaći su prvi put na meču zapretili u 51. minutu. “Pukla” je odbrana Partizana na desnoj strani, Antonijević je iskosa ušao u kazneni prostor i šutirao sa desetak metara, ali je Stevanović bio dobro postavljen i uspeo je da interveniše.

17.05′ – ŠANSA ZA JOJIĆA

U 47. minutu meča odlično je Jojić šutirao iskosa sa leve strane, gađao je sa 15-ak metara suprotni ugao, ali je Puletić uspeo da interveniše i izbije loptu u korner, posle kojeg nije bilo veće opasnosti po gol Metalca.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

17.03′ – POČELO JE DRUGO POLUVREME

Počelo je drugih 45 minuta meča u Gornjem Milanovcu. Treneri na pauzi nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na kraj prvog dela igre.

16.46′ – POLUVREME

Ubrzo pošto su crno-beli proslavili vodeći gol, glavni arbitar Milan Mitić odsvirao je kraj prvog poluvremena.

16.44′ – GOOOL, MAJSTORIJA ASANA (VIDEO)

Kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, usledilo je malo remek delo Partizanovog Japanca, koji je prelepim golom u 44. minutu doneo prednost crno-belima. Zdjelar je uputio dijagonalu, fudbaler Metalca je pokušao uklizavanjem da preseče dodavanje, ali nije uspeo. Lopta je došla do Asana, koji je povukao nekoliko koraka, namestio se i sa ivice kaznenog prostora sjajno pogodio suprotni gornji ugao gola Metalca.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

16.38′ – MIRNIJI PERIOD UTAKMICE

Ulazi se u završnih pet minuta prvog poluvremena. Posle prilika Holendera i Jojića, ništa vredno pomena se nije dogodilo na stadionu Metalca.

16.29′ – NAJBOLJA ŠANSA ZA PARTIZAN

Najbolju priliku za crno-bele u dosadašnjem toku meča propustio je Holender. Miljković je odlično centrirao sa desne strane, napadač crno-belih je pravovremeno skočio i šutirao glavom sa šest metara, ali je Puletić zaustavio loptu na gol liniji. Odmah potom Lazetić je napravio prvu izmenu, Sukačeva je zamenio Maksimović, da bi nekoliko sekundi kasnije dobru priliku imao i Jojić. Natho ga je proigrao na ivici kaznenog prostora, a on je u prijemu obišao čuvara i šutirao sa desetak metara malo preko gola.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

16.21′ – CRNO-BELI PRETE SA DISTANCE

Imali su fudbaleri Partizana nekoliko pokušaja u prvih 20 minuta, ali udarce sa distance, Natha i Asana, koji su bili najkonkretniji, čuvar mreže domaćih je lako zaustavio.

16.12′ – PARTIZAN NAPADA

Prošlo je prvih 15 minuta utakmice. Crno-beli su konstantno na polovini Metalca, napadaju, ali bez konkretnijeg učinka pred golom domaćina.

Promo/FK Partizan/M. Todorović

16.01′ – POČELA UTAKMICA

Počeo je meč u Gornjem Milanovcu, prvi su s centra krenuli fudbaleri Metalca.

15.51′ – U PARTIZANOVOM SASTAVU SAMO JEDAN BONUS IGRAČ

Aleksandar Stanojević je odlučio da u početnom sastavu za meč u Gornjem Milanovcu bude samo jedan bonus igrač – Svetozar Marković. Ipak, trener Partizana nije prekršio pravila, jer u Kupu ne moraju da budu da fudbalera do 21 godine u startnih 11.

15.40′ – SASTAVI

Metalac: Puletić, Vranjanin, Vasiljević, Kaktanić, Zoćević, Rogač, Antonijević, Jokić, Vlalukin, Mbongou, Sukacev.

Partizan: Stevanović, Miljković, Vujačić, Marković, Miljković, Zdjelar, Šćekić, Natho, Jojić, Asano, Holender.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike