Otišao je najbolji: Đurovski za 24sedam o golu Maradone na Marakani

25.11.2020

19:25 >> 19:59

0

Autor: Milan Nastić

Bivši fudbaler četiri puta u karijeri igrao protiv Argentinca

Otišao je najbolji: Đurovski za 24sedam o golu Maradone na Marakani
Copyright MN Press

Bivši fudbaler Crvene zvezde Boško Đurovski ispričao je za 24sedam kako je bilo igrati protiv Dijega Maradone, po njegovim rečima, najboljeg igrača svih vremena.

I sam Đurovski je u šoku zbog tužne vesti, i da još ne može da veruje da više nema legendarnog igrača.

– Bio sam sa ženom kod kuće, kad sam čuo tu vest. I dalje ne mogu da verujem da je to tačno. Baš sam bio srećan i ponadao sam da se vraća normalnom životu kad je nedavno izašao iz bolnice, ali na žalost, desilo se suprotno. Mnogo mi je teško, bez obzira na to što je kroz život imao razne afere – istakao je Boško Đurovski za 24sedam.

Jedini čovek kome Maradona nije mogao da postigne gol za 24sedam se priseća legende

Nekadašnji fudbaler je imao čak četiri puta priliku da igra protiv neverovatnog Argentinca.

– Dva puta sa Zvezdom, u Barseloni i na Marakani. Sa reprezentacijom 79. i na jednom revijalnom turniru u Švajcarskoj. Bio je strašan igrač, i kao pojava bio strah i trepet za protivničke igrače. Kad izađe da se zagreva, vidite o kakvom kvalitetu se radi. To je prosto neverovatno. Za njega se lopta lepila, nisi mu mogao ništa.

Boško Đurovski se prisetio i čuvene utakmice iz 1982. godine kada je Maradona dao dva gola Zvezdi u dresu Barselone.

– To je nešto što se retko viđa. Video je Diku Stojanovića kako je malo izleteo, i poslao takav lob, da se to retko može videti. Ceo stadion mu je aplaudirao, i mi igrači smo hteli to da uradimo, jer to može samo da uradi majstor, a on je to bio definitivno. Niste ni svesni kako on funkcioniše na terenu, jednostavno, ne može niko da ga čuva. Takav pogodak se postiže jednom u životu, mi fudbaleri kažemo trenutak inspiracije i nadahnuća.

Moje srce je uz Srbiju”: Dijego Maradona je među poznatim Srbima imao dva velika prijatelja

Za bivšeg reprezentativca Jugoslavije, Maradona je najbolji svih vremena i da mu nema premca.

– Bilo je velikih fudbalera kroz istoriju, ali Maradona je nešto iznad svih. Najbolji među najboljima. Veliki respekt i za Pelea, Krojfa, ali Dijego je bio poseban, za njega se lopta lepila, niste mogli da mu je uzmete.

Boško Đurosvki ističe da mu je žao što je prolazio kroz razne afere u životu, pre svega dok je bio igrač Napolija.

– On je bio Bog Napolija. Jednostavno,tamo su ga uvukli u priču oko droge, nije mogao da izdrži taj pritisak. Ali, Maradona je tom gradu, celom jugu Italije toliko doneo radosti. Došao u klub koji nije imao reputaciju kao Juventus, Milan ili Inter,i sa njima osvojio Skudeto,Kup Uefa, i svi su ga obožavali, tako reći sam je sve to uradio. Legenda koja se nikad neće zaboraviti – zaključio je Đurosvki.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike