Otkriveno! Govor generala Ronalda pokrenuo Junajted: Nismo čirlideri, klub mora da se voli iz sve snage

14.09.2021

07:46 >> 14:12

0

Ovako je Portugalac motivisao saigrače pred Njukasl

Otkriveno! Govor generala Ronalda pokrenuo Junajted: Nismo čirlideri, klub mora da se voli iz sve snage
Copyright Kristijano Ronaldo slavi gol protiv Njukasla foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Biće Mančester junajted opet veliki. Zbog toga je Ronaldo došao na Old Traford.

Dobrano se zatresao fudbalski svet kada je u finišu prelaznog roka Protugalac iz redova Juventusa kao novu destinaciju izabrao Mančester. A posebno jer se radilo o delu grada koji nije obojen u crveno, o delu grada koji “ne pripada” Junajtedu nego Sitiju.

Bio je pred potpisom za “građane” Kristijano, ali se onda desio prekoret i završio je na mestu koje jako dobro poznaje. Završio je u delu Mančestera u kom smo i naučili da ga gledamo.

A došao je da “oživi” klub i ako je suditi po prvoj utakmici – dobro mu je krenulo. Za početak je stigla informacija da će čak i Pol Pogba ostati u klubu upravo zbog novog saigrača, a čuveni Brajan Robson ocenio je da se ništa slično nije osećalo na Old Trafordu još od dolaska Erika Kantone.

Na red je došla i uakmica, da novi početak u Junajtedu poprimi oblike savršenstva. Postigao je dva gola u ubedljivoj pobed nad Njukaslom, ali je ono o čemu se priča više nego o igri govor koji je održao saigračima. Momcima, koji su, kako je otkrio treći golman Li Grant, tokom timske večere, gledali šta to jede Ronaldo i zaobilazili brzu hranu i kolače.

Preuzeo je Kristijano na sebe ulogu komandanta i tako uspešno motivisao saigrače da prosto nije bilo šanse da podbace i izgube bitku. Sada je do javnosti dospeo i njegov govor iz svlačionice.

– Nisam ovde da budem čirlider. Momci, ali želite da uspemo, morate da volite ovaj klub iz sve snage. Treba da se borite za klub i kad jedete i kad spavate. Ovde sam da pobedimo. Pobeđivanje nam donosi sreću, a ja želim da budem srećan. Pitam vas da li i vi želite isto – ispričao je Portugalac dok je u svlačionici vladala “mrtva tišina”, a onda su se prolomili aplauzi, kroz koje je Ronaldo nastavio sa dizanjem morala:

pročitajte još:

– Svi ste odlični igrači. Ne bih se vraćao da ne verujem u vas! Ako date sve od sebe imaćete podršku navijača. Daću sve od sebe, ali mi je potrebna vaša podrška!

Novu priliku za motivacioni govor imaće već večeras (18.45, Arenasport TV) u Bernu kada Mančester junajted počinje učešće u Ligi šampiona duelom sa Jang Bojsima. Novu priliku za govor, ali i za golove.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike