Osvojiću sve, to je moj cilj: Murinjo jeste "gospodin Posebni", ali teško će videti Romu sa trofejima

15.09.2021

13:06 >> 14:08

0

Portugalac u svom stilu zastrašuje rivale

Osvojiću sve, to je moj cilj: Murinjo jeste "gospodin Posebni", ali teško će videti Romu sa trofejima
Copyright Murinjo, Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Gospodin Posebni u svom elementu nastavlja da sipa antologijske izjave.

Čuveni portugalski stručnjak Žoze Murinjo, sada kao trener italijanske Rome, želi da i na novom poslu ostavi traga i, kao što smo već naučili, uđe u borbu za trofeje.

S tim što ovog puta Murinjo nema nameru samo da se bori za trofeje, on je u Italiju došao da bi ih osvajao. I to ne krije.

– Svojevremeno sam kao pomoćni trener Barselone osvojio Kup pobednika kupova, ali to takmičenje više ne postoji, a sada imam želju da trijumfujem u Ligi konferncija kao novom takmičenju UEFA. Zapravo, želim da osvojim sva tri takmičenja u kojima nastupamo! Serija A, kup i Liga konferencija, to je moj cilj – rekao je Murinjo, pa se ipak malo ogradio i “skromno” poručio šta najviše želi da ostvari u ovoj sezoni:

– Jasno kažem da je prioritet titula u Italiji!

Baš kao da igra fudbalsku utakmicu Murinjo se ponaša i u odnosima sa javnošću, pa nakon žestoke ofanzive u prvim izjavama spušta ritam “utakmice” i ističe da je strpljenje jedna od najvažnijih stvari.

Žoze Murinjo, Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

– Trenutno nismo ni blizu bilo kog od navedenih trofeja i zato moramo da idemo polako. Na međunarodnoj secni potrebno je da najpre budemo prvi u grupi, a onda i da u eliminacijama budemo na visini zadatka kako bismo na kraju podigli pehar. Odmora ne sme biti, moramo uvek biti fokusirani i zbog toga ćemo protiv CSKA igrati u najjačem sastavu – poručio je strateg rimskog kluba.

pročitajte još:

Fudbaleri Rome dočekuju CSKA u četvrtak od 21.00 u prvom kolu grupne faze Lige konferencija, a u grupi C, u kojoj se nalaze ova dva kluba su još ukrajinska Zorja i norveški Bodo-Glimt.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike