"Marakana" progutala Bragu! Zvezda pobedom krenula u Ligu Evrope! (VIDEO)

17.09.2021

18:40 >> 05:26

0

Autor: Adam Štulić

Crveno-beli trijumfalno otvorili evropsku jesen

"Marakana" progutala Bragu! Zvezda pobedom krenula u Ligu Evrope! (VIDEO)
Copyright MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da pobedom startuju u Ligi Evrope. Crveno-beli su odličnoj atmosferi slavili sa 2:1 protiv Brage golovima Rodića u 75. i Kataia iz penala u 85. minutu.

Jedini pogodak za Portugalce postigao je Galeno u 76. minutu.

 

Cela utakmica može da stane u poslednjih 20 minuta kada su i postignuta tri gola.

Prvo poluvreme je bilo dosta izjednačeno, i drugo je bilo egal, ali se stekao utisak da su izabranici Dejana Stankovića bili upravo bolji za taj jedan pogodak.

Ovaj trijumf mnogo će značiti Zvezdi za nastavak takmičenja, i već sada su napravili veliki korak ka plasmanu u narednu fazu Lige Evrope.

Pročitajte još

BLOG UŽIVO:

90. MINUT – Igra se četiri minuta nadoknade vremena. Kraj. Zvezda je pobedom počela Ligu Evrope.

86. MINUT – Menjaju obojica trenera. Fabijana i Oliveiru zamenili su Kouto i Sekeira. Stanković je iz igre izveo Sanogoa i Kataija, umesto njih na terenu su Pankov i Srnić.

85. MINUT – GOOOOOL!!!!! Zvezda ponovo vodi. Strelac je Katai iz penala, koji je prethodno, na čist individualni kvalitet, iznudio Mirko Ivanić.

77. MINUT – GOL! Braga je ekspresno izjednačila. Neverovatno zaista. Sanogo je pogrešio pred kaznenim prostorom Zvezde, Galeno je sa leve strane krenuo ka sredini i preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodio malu mrežu Borjanovog gola.

76. MINUT – GOOOOOL!!!!!!!! Vodi Zvezda! Kanga je izveo korner sa desne strane, Rodić se odlično ubacio na drugoj stativi, šutirao glavom sa desetak metara i uz malu pomoć stative zatresao mrežu Brage.

75. MINUT – Kakva šansa za Dionija! Osvojili su crveno-beli loptu na centru terena, krenuli u kontru, Ivanić je proigrao Francuza koji je izašao sam pred Mateusa, koji je nogama uspeo da odbrani. Lopta je u korneru.

70. MINUT – Menjaju i gosti. Ruiza je zamenio Gonzales. Minut kasnije i Musrati dobija žuti karton.

Detalj s meča Zvezde i Brage foto: MN Press

68. MINUT – Prvi žuti karton na meču dobio je Mineiro, zbog taktičkog faula nad Sanogom, koji je povukao obećavajući kontranapad.

65. MINUT – PREČKA! Posle stative, gosti su pogodili i prečku. Taman kada se činilo da se Zvezda oslobađa velikog pritiska Brage, Mineiro je šutirao sa dvadesetak metara, a lopta je na putu ka golu pogodila u leđa Piazona, prevarila Borjana, ali, srećom po srpskog prvaka, završila na gornjem delu prečke i otišla u gol aut. Odmah potom Stanković je napravio još jednu promenu, Živkovića je zamenio Krstičić.

62. MINUT – Najbolja prilika za Zvezdu na meču. Ivanić je odlično ušao po levoj strani u kazneni prostor rivala, šutirao je iskosa u bliži ugao, ali je lopta na putu ka golu zakačila jednog defanzivca gostiju, dovoljno da završi na spoljnom delu mreže. Posle kornera nije bilo opasnosti za Bragu.

Gelor Kanga foto: MN Press

59. MINUT – Malo je Zvezda uspela da prenese težište igre na polovinu Brage. Imali su crveno-beli tri vezana kornera, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze goste.

51. MINUT – Braga je konkretnija na startu drugog dela igre. Gosti su potpuno preuzeli kontrolu na terenu, lopta je konstantno u njihovom posedu, ali nema velikih opasnosti za Borjana.

46. MINUT – Počelo je drugo poluvreme. Osim prinudne promene Bena u finišu prvog dela igre, treneri nisu menjali ništa u sastavima u odnosu na početak meča.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Posle jednog minuta nadoknade vremena, završen je prvi deo igre. Na stadionu “Rajko Mitić”, posle prvog poluvremena, Zvezda – Braga 0:0.

45. MINUT – STATIVA! U bukvalno poslednjim sekundama utakmice, gosti su pogodili stativu. Posle kornera sa desne strane, jedan fudbaler gostiju je glavom loše zahvatio loptu na petercu, ali je ispalo kao asistencija za usamljenog Ortu na drugoj stativi, koji je šutirao iskosa u spoljni deo stative. Prethodno je Dragović maestralnom intervencijom na petercu spasao izvestan pogodak gostiju.

Aleksandar Dragović foto: MN Press

44. MINUT – Preti Braga sa distance. Orta je ostao potpuno sam na tridesetak metara od gola, povukao je nekoliko koraka unapred i veoma snažno šutirao, ali je lopta otišla preko prečke.

38. MINUT – Veliki problem za Zvezdu u finišu prvog poluvremena. U 38. minutu El Fardu Ben je zbog povrede morao da napusti teren, umesto njega u igri je Dioni. Sudeći po mestu za koje se Ben držao, deluje da mu je stradala prepona.

32. MINUT – Otvoreno, ali pre svega oprezno igraju Zvezda i Braga. Nema mnogo zaletanja i kao da obe ekipe čekaju grešku rivala, kako bi konkretnije krenuli ka golu.

Mirko Ivanić foto: MN Press

23. MINUT – Odmah uzvraća Zvezda. Ben je šutirao sa 18 metara, lopta je malo zakačila jednog defanzivca gostiju i promenila pravac. Mateus je bio savladan, ali je, nažalost srpskog prvaka, završila malo pored stative. Posle kornera nije bilo opasnosti po Portugalce.

22. MINUT – Najbolju šansu u dosadašnjem toku meča imali su gosti. Fudbaleri Zvezde su olako izgubili loptu na centru terena, usledio je brzi napad, Dragović je malo nespretno intervenisao pred kaznenim prostorom Zvezde i, u pokušaju da izbije loptu uklizavanjem, praktično je dodao Rikardu, koji je sa 15 metara šutirao iz prve, ali preko gola.

Detalj s meča Zvezde i Brage foto: MN Press

15. MINUT – Otvoreno se igra, ali nema previše uzbuđenja u kaznenim prostorima na obe strane. Golmani su, dosad, bez posla.

SJAJNA ATMOSFERA

Iako tribine stadiona “Rajko Mitić” nisu pune, izabranici Dejana Stankovića imaju značajan vetar u leđa “delija”.

7. MINUT – Bez velikog garda su na teren izašla oba tima, što obećava zanimljiv duel srpskog i portugalskog kluba.

1. MINUT – Počeo je meč na stadionu “Rajko Mitić”, crveno-beli su prvi krenuli sa centra, i u prvom poluvremenu napadaće ka golu ispod severne tribine.

SASTAVI

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo, Kanga, Ivanić, Katai, Ben, Rišairo.

Braga: Mateus, Diogo, Oliveira, Tormena, Fabiano Silva, Galeno, Al Murati, Mineiro, Piazon, Orta, Abel Ruiz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike