Cifra da ti se zavrti u glavi! Otkriven Mesijev ugovor sa PSŽ, Argentinca plaćaju i kriptovalutom

19.09.2021

08:54 >> 21:40

0

Autor: Adam Štulić

Francuzi do detalja secirali dogovor svetaca i Argentinca

Cifra da ti se zavrti u glavi! Otkriven Mesijev ugovor sa PSŽ, Argentinca plaćaju i kriptovalutom
Copyright Lionel Mesi/Tanjug/AP Photo/Francois Mori)

Nedavno završeni letnji prelazni rok ostaće upamćen po tome što su tokom njega dva najbolja fudbalera današnjice promenili klupsku opremu. Kristijano Ronaldo se iz Juventusa vratio u Mančester junajted, dok je pravi zemljotres izazvao prelazak Lea Mesija iz Barselone u PSŽ.

Kada je postalo izvesno da će Barsa morati da se rastane sa klupskom ikonom, postalo je jasno da samo na „Parku prinčeva“ mogu da priušte takav luksuz i dovedu argentinskog superstara. A, koliko ih je to zadovoljstvo koštalo, objavio je „Lekip“.

Ugledni francuski list je otkrio da će Mesi, ukoliko tri godine ostane u Parizu, inkasirati, samo od fiksnog dela ugovora, neverovatnih 110 miliona evra.

Podsetimo, Argentinac je potpisao dvogodišnji ugovor sa PSŽ, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. U prvoj godini inkasiraće 30 miliona evra, dok će u naredne dve, ukoliko ostane na „Parku prinčeva“, dobiti po 10 miliona više.

Pročitajte još

Na sve to nadovezuju se bonusi za timske i individualne poduhvate, a zanimljivo je i da će od garantovanih 110 miliona, Mesi milion dobiti u klupskoj kriptovaluti, što bi Parižanima trebalo da se vrati kroz profit od 25 do 30 miliona na godišnjem nivou zahvaljući saradnji sa Cripto.com.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike