Iz Lige šampiona na Čair: Radnički doveo reprezentativca Kameruna

02.09.2021

17:04

0

Jamkam pojačao srpskog Sueprligaša

Iz Lige šampiona na Čair: Radnički doveo reprezentativca Kameruna
Copyright Mburi Jamkam/FK Radnički Niš

Nisu boro počeli sezonu fudbaleri Radničkog iz Niša, pa je već na početku Superlige došlo do smene trenera Aleksandra Stankovića.

Na klupu kluba sa Čaira seo je Radomir Koković, a za početak rada dobio je veliko pojačanje u defanzivnim redovima tima.

Novi član Radničkog postao je kamerunski reprezentativac Mburi Jamkam (23), proveren igrač sa veoma zanimljivom biografijom.

Jamkam stiže iz Bamenda u kojem je imao veoma važnu ulogu, pa igrao i u afričkoj Ligi šampiona. Bio je standradni prvotimac po vokaciji štoper, ali se odlično snalazi i kao desni bek, pa čak i zadnji vezni.

Standings provided by SofaScore LiveScore

– U Nišu sam već nekoliko dana, imam sjajne prve utiske i radujem se što sam dobio priliku da igram u Radničkom. Želim da napravim ozbiljnu karijeru u Evropi i smatram da je Radnički odlična sredina da krenem ka tom cilju. Poštujem saigrače, konkurencija je žestoka, a moja ambicija je da se što pre nametnem treneru Kokoviću i da budem standardni prvotimac. U Kamerunu sam igrao fudbal na visokom nivou. Liga šampiona Afrike je ozbiljno i zahtevno takmičenje, a u reprezentaciji sam delio svlačionicu sa fudbalerima koji su već napravili ozbiljna imena u Evropi – rekao je novi fudbaler Radničkog i zaključio:

– Mogu da odgovorim zadacima na nekoliko pozicija u zadnjoj liniji, nije mi strana ni uloga zadnjeg veznog. Očekujem da u Radničkom ostavim dobar utisak, za ekipu ću dati poslednji atom snage i verujem da ćemo beležiti  dobre rezultate, u skladu sa očekivanjima javnosti i navijača.

Pročitajte još:

Nišlije trenutno zauzimaju 12. mesto na tabeli Sueprlige Srbije, a posle sedam odigranih kola osvojili su tek šest bodova uz jednu pobedu, tri remija i tri poraza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike