U snu vidim talibane kako dolaze i viču na mene! Dečak sa Mesijevim dresom od plastične kese moli za spas

02.09.2021

15:04 >> 15:49

0

Autor: Adam Štulić

Mali Avganistanac Murtaza Ahmadi proživljava teške dane s porodicom

U snu vidim talibane kako dolaze i viču na mene! Dečak sa Mesijevim dresom od plastične kese moli za spas
Copyright Murtaza Ahmadi foto: Profimedia

Da li se sećate avganistanskog dečaka koji je pre nekoliko godina postao planetarno popularan, kada je njegova slika u Mesijevom dresu napravljenom od plastične kese obišla svet?

Mali Murtaza Ahmadi nikako ne može da uživa u detinjstvu kao većina njegovih vršnjaka iz drugih krajeva planete. Početkom godine njegova porodica je otkrila kroz kakav pakao je prošla od trenutka kada se mališan upoznao sa argentinskim superstarom, a sada svi strahuju za život.

Porodica Ahmadi pre dva meseca se preselila u Kabul i delovalo je da će im život konačno krenuti u mirnijem smeru, međutim nedavno osvajanje vlasti od strane talibana ponovo je unelo veliki nemir u njihovu svakodnevnicu.

Profimedia

– Zarobljen sam kod kuće i ne mogu da izađem jer se plašim talibana. U snu ih vidim kako dolaze, kucaju na vrata i viču na mene. Želim da otputujem iz Avganistana na sigurno mesto, molim vas da me spasite iz ove situacije – ispričao je maleni Murtaza.

Njegova porodica pripada šiitima, manjinskoj frakciji muslimana u Avganistanu. Oni su godinama unazad stalna meta napada Talibana.

Pročitajte još

– Šta će se s nama dogoditi? Već smo bili ugroženi. Kada smo stigli u Kabul bilo je sigurno, čak smo imali i policiju i vojnike koji su nas štitili. Sada nemamo nikoga, kad god neko zakuca na vrata Murtaza misli da su to talibani i trči prema meni ili majci da se sakrije – rekla je dečakova starija sestra Mahdia.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike