Gvardiola zamalo da otera Pikea iz Barselone: Sve se pokvarilo kad se smuvao sa Šakirom, tenzija bila nepodnošljiva

07.09.2021

11:24 >> 12:14

0

Iskusni defanzivac otvorio dušu o turbulentnom periodu

Gvardiola zamalo da otera Pikea iz Barselone: Sve se pokvarilo kad se smuvao sa Šakirom, tenzija bila nepodnošljiva
Copyright Đerard Pike i Pep Gvardiola 2011, Profimedia

Legenda Barselone Đerard Pike otkrio je da se njegov odnos sa Pepom Gvardiolom u Barseloni znatno pogoršao kada je počeo da se zabavlja sa 10 godina starijom pevačicom Šakirom.

Sadašnji zamenik kapitena otkrio je da ga želja njegovog tadašnjeg trenera da “kontroliše sve” zamalo nije oterala sa “Nou kampa”. 

Pike i Gvardiola su imali uspešnu sezonu u španskom gigantu između 2008. i 2012. U tom periodu su osvojili tri prvenstva i dve Lige šampiona, i to u isto vreme kada je i Real Madrid bio na vrhuncu. 

Ipak, defanzivac Barselone sada se otvorio i ispričao koliko težak i naporan Gvardiola ume da bude. Igrač je kazao i da je Pepovo rivalstvo sa tadašnjim trenerom Reala Žozeom Murinjom baš zamaralo igrače. To je dovelo do toga da je Pikeu zamerao što se zabavlja sa pop zvezdom Šakirom. Njihova veza počela je početkom 2011. godine. 

Došli smo do ozbiljnog stepena tenzija, ne samo sa mnom, nego u svlačionici uopšte. Rivalstvo sa Murinjom je bilo vrlo naporno. Pep je hteo da kontroliše apsolutno sve što se dešavalo. Ja sam počeo da se zabavljam sa Šakirom i tada se moj odnos sa njim promenio. Sada je odnos savršen – rekao je defanzivac “Marki”. 

Đerard Pike, Profimedia

On je odmah nastavio: 

Trpeo sam veliki pritisak. Osećao sam da na treningu moram da uradim sve savršeno. Bilo je trenutaka u kojima sam pomišljao da napustim Barsu. Bilo je to leta 2011.  

Pike i Šakira su započeli romansu početkom 2011, usred važne sezone, koju je Gvardiolina Barselona uspešno završila osvajanjem prvenstva i Lige šampiona na Vembliju. 

Oboje su rođeni istog dana. Upoznali su se proleća 2010, kada je kolumbijska zvezda snimala himnu za Mundijal 2010, “Waka Waka”. 

Instagram/
3gerardpique

Pike je bio deo spota, ali nije se znalo da su par do sledeće godine, kada je Šakira raskinula 11-godišnju vezu sa bivšim agentom Antoniom de la Ruom. 

Oni su i dalje zajedno i imaju dva sina, Milana i Sašu.  

Pep Gvardiola, Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Gvardiola je u Barseloni ostao još jednu sezonu, a onda je uzeo godinu dana pauze, pa preuzeo Bajern Minhen. 

Sada je u Mančester sitiju, sa kojim je osvojio tri titule, nacionalni kup, četiri Liga kupa i dva Komjuniti šilda. Ligu šampiona još čeka.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike