Španija bolja od lokalnog tima u Prištini: Ni u TV prenosu nisu izgovarali ime rivala (VIDEO)

08.09.2021

21:06 >> 21:56

0

Takozvano Kosovo ne postoji za Špance

Španija bolja od lokalnog tima u Prištini: Ni u TV prenosu nisu izgovarali ime rivala (VIDEO)
Copyright TANJUG/AP Photo/Visar Kryeziu

Vruću uvertiru imala je utakmica takozvanog Kosova i Španije, što zbog domaćih novinara u Prištini, što zbog mudrog fudbalera gostiju Pabla Sarabije.

Fudbaler PSŽ, na pozajmici u Sporitngu, je da podsetimo vešto izbegavao da izgovori ime protivničke reprezentacije, pa je tako govorio da igra protiv “lokalne ili domaće ekipe”.

Nešto manje vruće bilo je na terenu pošto je “Crvena furija” slavila sa 2:0 (1:0) golovima Pabla Fornalsa u 32. i Ferana Toresa u 90. minutu. Kod drugog pogotka Španaca korišćena je i VAR tehnologija, koja je pokazala da je gol regularana i da nije bilo nedozvoljene pozicije.

TANJUG/AP Photo/Visar Kryeziu

I dok su dešavanja na terenu bila uglavnom mirna i sportska, komentator na Javnom servisu Španije (RTVE) postupao je kao i Sarabija u najavi meča. Nijednom nije pomenuo s kim njegova reprezentacija igra.

pročitajte još:

– Fornals kreće u prodor, ali je oko njega mnogo ljudi u plavom, lopta se odbija, aut je za lokalnu ekipu – pričao je komentator, dodajući nazive poput “rival Španije” i”naš današnji protivnik”.

Izabranici selektora Luisa Enrikea su trijumfom na stadionu Fadilj Vokri u Prištini ostali na prvoj poziciji u B grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Kataru. Njihov poslednji rival nalazi se na 4. mestu sa četiri osvojena boda iz pet utakmica i samo je Gruzija lošije plasirana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike