Brazil se žestoko sveti Premijer ligi, najveći klubovi bez važnih igrača na početku Lige šampiona

08.09.2021

14:31

0

Sad im vraćaju milo za drago

Brazil se žestoko sveti Premijer ligi, najveći klubovi bez važnih igrača na početku Lige šampiona
Copyright Kai Haverc i Roberto Firmino, , Tanjug/Mike Egerton/PA via AP

Ova situacija sa reprezentativnim mečevima usred pandemije se stalno komplikuje i stalno pravi nove priče. Posle neviđenog skandala i prekida utakmice Brazil-Argentina, za čiji se epiog još čeka, sada nam stiže novo poglavlje.

FS Brazila je rešio da se osveti klubovima koji su branili svojim igračima da putuju u zemlje na crvenoj listi. Sada je od FIFA tražio da se uvede “petodnevno ograničenje” za pozvane igrače, čak i ako nisu putovali.

To će možda najviše pogoditi Liverpul, Mančester siti, Mančester junajted i Čelsi.

Liverpul će tako biti vez važnog trija Alisona, Fabinja i Roberta Firmina za gostovanje protiv Lidsa. Domaćin u tom meču će biti bez Rafinje.

Junajted neće moći da računa na Freda za mečeve protiv Njukasla i prvu utakmicu Lige šampiona, protiv Jang bojsa u utorak.

Šampion Siti će biti bez Edersona i Gabrijela Žezusa protiv Lestera u subotu. Čelsi neće moći da računa na Tijaga Silvu, koji će propustiti i Aston Vilu i Zenit Sankt Peterburg.

Englezi pišu da će se klubovi boriti protiv ove kazne, pošto veruju da nema osnove za kaznu zbog vanredne situacije oko kovida 19.

Pravilo FIFA nalaže da se zabrana igranja tokom pet dana automatski primenjuje ako je traži nacionalni savez.

Tih pet dana počinju dan posle poslednje utakmice reprezentativne pauze. U slučaju Brazila, to važi za period od 10. do 14. septembra, odnosno do utorka u ponoć.

Isto pravilo su primenili Meksiko, Čile i Paragvaj od južnoameričkih selekcija, što znači da neće moći da igra Raul Himenez iz Vulvsa i Migel Almiron iz Njukasla.

Rišarlisonu je, međutim, rečeno da može da igra, jer ima dobar odnos sa nacionalnim savezom Brazila. Everton mu je dozvolio da igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama, tako da postoji dobar odnos između dve strane.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike