Hrabrih 10 predviđanja za 2021. godinu: Šta nas čeka u svetu fudbala (Foto/Video)

03.01.2021

06:33 >> 07:05

0

Autor: N. St.

Zanimljiva očekivanja

Hrabrih 10 predviđanja za 2021. godinu: Šta nas čeka u svetu fudbala (Foto/Video)
Copyright Profimedia

Često u raznim sportovima čujemo predviđanja. Neretko i na kladionicama ljudi pokušavaju na taj način da zarade novac, kladeći se na to ko će da bude najbolji strelac ili ko će da osvoji titulu u nekom sportu.

Čak je nedavno otvoreno i klađenje na kome možete da uložite pare na sina legendarnog Tajgera Vudsa i njegove eventualne uspehe.

Pročitajte još:

„YouTube“ kanal „Football Daily“ koji ima skoro dva miliona pretplatnika je tako 31.12.2020. godine napravio svoju listu od 10 predviđanja za ovu godinu. Jedno su već pogodili, barem delimično.

Evo šta nas sve čeka u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu u narednim mesecima.

  • ATLETIKO ŠAMPION
  • Prvo predviđanje za narednu sezonu je dosta hrabro – Atletiko Madrid će osvojiti titulu u Španiji.

    – Više puta smo već to predviđali, ovog puta bismo mogli i da pogodimo. Doveli su Luisa Suareza, Žoao Feliks igra kao superstar, ima statistiku bolju nego Mane i Griliš u Premijer ligi. Uz to imaju dve utakmice manje odigrane do sada. Primili su najmanje golova, napad blista. Kuman i Zidan se bore da zadrže svoj posao, dok Simeone korača ka tituli – navode oni.

    Profimedia

  • ARTETA DOBIJA OTKAZ
  • Arsenal jeste malo podigao nivo igre i došao do tri uzastopna trijumfa, ali oni veruju da će Mikel Arteta dobiti otkaz.

    – Ne igraju dobro, imaju mali broj poena. Prvi put su izgubili od Vulvsa (poslednji put se to dogodilo 1979. godine), od Barnlija (1974.) i od Lestera (1973.) Imaju svega 10 šuteva ka golu po meču, dali su premali broj pogodaka. Arteta priča o agresivnosti i borbenosti dok njegov tim stvara toliko mali broj šansi. Njegova vera u iskustvo je „vezala“ upravu ugovorima sa Vilijanom i Obamejangom iako je trebalo da se sve gradi ispočetka. Bez velikih januarskih pojačanja, očekujemo da će dobiti otkaz. Mada, moraće da otpuste i sportskog direktora Edua sa njim.

    Tanjug/Tim Keeton/ Pool via AP

  • MBAPEOV TRANSFER
  • Jedna od većih dilema u letnjem prelaznom roku biće nastavak karijere Kilijana Mbapea.

    – Najveći transfer na leto biće Mbape sigurno. Njemu ugovor ističe 2022. godine. PSŽ daje sve od sebe da ga produži i veća je šansa da će pokušati papreno da naplate njegov odlazak, nego da čekaju januar i da rizikuju da ode besplatno. Ima fenomenalnu statistiku u Parizu, osvojio je dosta trofeja, prava je zvezda, to je taj elitni nivo. Glavna dilema je gde će. Real Madrid je favorit, spominju se Mančester siti i Liverpul. Ko god da ga dobije uživaće u njegovom zenitu. Ako ostane zdrav, može da postane jedan od najboljih igrača u istoriji.

    Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

  • MESIJEV USPEH SA ARGENTINOM
  • Nema nikakve sumnje da je Lionel Mesi jedan od najboljih fudbalera ikada. Njegove majstorije i uspesi su zaista neverovatni. Međutim, nedostaje mu jedna stvar – trofej sa reprezentacijom.

    – Kopa Amerika će se održati ove godine u Argentini i Kolumbiji. Brazil ima najbolji tim, ali su trenutno u toj tranziciji. Tijago Silva i Dani Alveš su otišli, Firmino, Kutinjo, Artur i Markinjos su u padu forme. Izgubili su od Argentine i Perua, remizirali sa Nigerijom, Senegalom i Kolumbijom. Sa druge strane Argentinci imaju konačno izbalansiran tim, Lautaro Martnez bi trebalo da donese dosta toga u napadu. Pokazali su napredak i po rezultatima. Uz sve to imaće i prednost domaćeg terena na turniru.

    Profimedia

  • RENDŽERS OSVAJA TITULU
  • Ruku na srce, ovo predviđanje su dali pre derbija u kom je u subotu Rendžers savladao Seltik i pobegao im dodatno na tabeli.

    – Stiven Džerard i Rendžers igraju odlično, dobili su ih u oba prethdna derbija (sad i u trećem), dali su više golova od Seltika (57 naspram 45), primili su manje (5 naspram 15) i uz to su potrošli manje novca od njih u prelaznom roku. Na dobrom su kursu da prekinu dominaciju Seltika od devet uzastopnih titula i da oni preuzmu primat i započnu novu eru dominacije Rendžersa.

    Tanjug/Andrew Milligan/PA via AP

  • POKETINO U PSŽ-U
  • Ovo je predviđanje koje su delimično pogodili. Maurisio Poketino jeste preuzeo Pari Sen Žermen, ali ne u momentu koji su najavili. „Football daily“ je bio uveren da će se Poketino vratiti u Pariz, ali da će ga klub dovesti na leto, jer katarski vlasnici ne vole da otpuštaju trenera usred sezone.

    Ipak, neslaganje Tomasa Tuhela sa sportskim direktorom Leonardom i vlasnicima mu je donelo otkaz, a uz to Parižani troše manje novca nego u nekim prethodnim prelaznim rokovima, što je nešto za šta je Maurisio specijalac, pošto je sa Totenhemom bio u vrhu sa znatno manje finansijskih sredstava.

    Profimedia

  • BARSELONA NEĆE IGRATI U LIGI ŠAMPIONA
  • Ovo je verovatno najhrabrije predviđanje koje su dali za ovu godinu.

    – Prethodna, 2020. godina je bila takva da je navijači neće zaboraviti. Ernesto Valverde je otpušten, došao je Kike Setijen, izgubili su oba El Klasika, bili drugi u Primeri, nisu igrali finale Kupa. Imaju finansijske probleme, Mesi je tražio da ide letos, pa je stigao Kuman. Imaju kvalitet da pobeđuju, ali uslovno rečeno manji timovi poput Sosijedada, Viljareala, Sevilje imaju bolje brojke od njih. Predviđamo da neće biti na mestu koje vodi u elitu naredne godine.

    Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

  • LEVANDOVSKI – NAJBOLJI STRELAC EVROPE
  • Poljski napadač trese mreže na utakmicama kao na treningu i trenutno je, bez sumnje, najbolji centarfor na svetu.

    – Ovo predviđanje ne izgleda impresivno. Leva je mašina za golove, dobio je toliko individualnih nagrada. Bez obzira na sve te golove, još uvek nije osvojio „Zlatnu kopačku“ za najboljeg strelca Evrope. Prošle godine je otišla u ruke Ćira Imobilea. Očekujemo da će to da se promeni ove sezone. Najveći rivali su mu Kristijano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović. Mesi i Imobile se muče sa formom. Haland, Kejn i Mbape sa povredama. Verujemo da će Levandovski nastaviti da daje golove i stići do još jednog trofeja.

    Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

  • FRANCUZIMA EVROPSKO PRVENSTVO
  • Posle Svetskog, Francuska će osvojiti i Evropsko prvenstvo, barem su takva predviđanja. Doduše, još uvek nisu rešena neka glavna pitanja oko organizacije, poput broja država koje će organizovati šampionat, ali je plan da to bude ove godine.

    – Očekuje se da će ovo Evropsko prvenstvo biti odlično iz takmičarskog ugla. Belgija, Španija, Nemačka i Engleska stižu sa visokim očekivanja. Holandija i Italija su željni dokazivanja. Ipak, Francuska je tim koji će svi želeti da pobede. U poslednjih 25 mečeva su doživeli samo tri poraza. Dali su čak 53 gola, imaju velike zvezde u kombinaciji sa odličnim mladim igračima i mnogo su napredovali. U istoj su grupi sa Nemačkom i Portugalijom koji se nadaju, ali očekujemo da će armija francuskih zvezda doneti zlato u Pariz.

    Profimedia

  • MESI IDE U SITI
  • Predviđanje broj jedan kaže – Lionel Mesi će preći u Mančester siti.

    – Mesi je još letos tražio da ide, situacija je sada drugačija. Ugovor mu ističe i može da ode besplatno, ako pre kraja sezone podnese taj zahtev. Ima 33 godine i još malo vremena za velike trofeje. Želi da ode negde gde može brzo da se adaptira. Mančester siti ima sredstva da isplati njegovu veliku platu, sistem igre Pepa Gvardiole je idealan za njega. De Brujne može da ga „hrani“ loptama. Pep je napravio zvezdu od Lea. PSŽ može da skupi pare, ali se očekuju odlasci Nejmara i Mbapea, a to je nešto što Mesi ne želi, zato će u Premijer ligu.

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike