Sportski direktor Vojvodine za 24sedam: Nisam radio posao umesto Vladana Milojevića

10.01.2021

07:36 >> 08:11

0

Autor: D. Petković

Milan Kosanović o saradnji sa trenerom Al Ahlija, novom poslu i velikom talentu kluba iz Novog Sada

Sportski direktor Vojvodine za 24sedam: Nisam radio posao umesto Vladana Milojevića
Copyright MN Press

Istog dana kada je doživeo promociju i zvanično postavljenje na mesto sportskog direktora u matičnoj Vojvodini, u dalekoj Saudijskoj Arabiji je sazrelo mišljenje da od odlaska Milana Kosanovića iz stručnog štaba Al Ahlija tim igra loše. Kulminiralo je nezadovoljstvo novim porazom u prvenstvu, pa se trener Vladan Milojević našao pod baražnom vatrom kritika navijača verovatno najpopularnijeg tima u zemlji, dok su ranije zasluge pripisane njegovom bivšem saradniku.

U intervjuu za 24sedam Kosanović se odriče takvih pohvala. Sve što se dešava oko tima iz Džede u poslednjih 24 sata gleda kao na normalnu pojavu u fudbalu, gde se smenjuju pobedi i porazi, sreća i nezadovoljstvo navijača.

– Tamo navijači mnogo vole klub, a vole da ga i komentarišu na društvenim mrežama, mnogo više nego da dođu na stadion. Ja te društvene mreže ne pratim, tako da o tome znam tek toliko koliko mi drugi o tome nešto kažu – priča za 24sedam Milan Kosanović, novi sportski direktor Vojvodine.

Šta mislite o stavu jedne grupe navijača da je vaš odlazak uzrok pada kvaliteta igre Al Ahlija, jer ste vi zapravo vodili ekipu, a ne Vladan Milojević.

– Odmah bih to demantovao. Jedino što mi preostaje da kažem kada čujem takve stvari od navijača Al Ahlija je da to nije tačno. Svaki stručni štab ima svoje trenere, skaute i šefa i njihove uloge su poznate. Dakle, nema govora o tome da sam ja radio posao Vladana Milojevića. Meni je bilo lepo u Al Ahliju, ali sam zbog povrede metatarzalne kosti morao da se vratim nazad u Srbiju. Nisam mogao da radim, jer mi je bilo ograničeno kretanje i kad nisam u prilici da dajem svoj doprinos koliko mislim da trebam i moram, onda je pošteno da se povučem. To sam uradio i mogu vam reći da još nisam potpuno spreman za rad.

Kako vam je na novom poslu?

– Vojvodina za mene nije nova, jer kontakti su uvek postojali sa prijateljima, bivšim saradnicima. Čak i dok sam bio u Crvenoj zvezdi, živeo sam u Novom Sadu, viđao sam sve te ljude iz Vojvodine. Tačno je, međutim, da sam malo promenio ambijent, više sam u kancelariji, ali neću biti samo u zatvorenom prostoru. To su stereotipi o direktorskoj funkciji, mislim da savremeni fudbal traži svestranost, danas se mora izlaziti na teren i učestvovati na neki način u radu sa igračima, baš kao što se treba znati administrativni posao.

Šta mislite o ekipi Vojvodine?

– Vojvodina je pokazala da ima odličnu ekipu, spremnu da se bori za mesta na vrhu tabele. Postoji, naravno, mogućnost da se igra ubrza da bude konkurentna za Evropu i u tom smislu mislim da ima mesta za igrače sa boljim motoričkim karakteristikama. Cilj i obaveza nam je da takav tim napravimo za predstojeći ciklus u Kupu konferencija.

Pročitajte još

Kakva je situacija sa mladim Mirkom Topićem?

Oko njegovog slučaja se pravi fama. Nepotrebno! Topić je po svim pokazateljima jedan supertalenat, koji je u jednom trenutku svog razvoja preterano korišćen iako fizički nije bio sazreo da podnese tu vrstu napora. Zato su se javile te povrede koje su ga odvojile od treninga i tima, a kod stvaranja igrača upravo je najvažnije odrediti mu baš to – koliko treba biti prisutan na terenu. Negde se, očigledno, preteralo i on to nije mogao da izdrži, a onda su počela nagađanja, te neće da igra, te ugovor mu ističe. Svakom igraču, naročito mladom kao što je Topić, potreban je mir najviše od svega da bi on napredovao. Evo, sad vam kažem da ništa što se priča oko njega nije tačno. Topić će biti dobro, a njegov ugovor traje do juna 2023. godine – zaključio je Kosanović.

Duel Luke Stojanovića i Mirka Topića na utakmici Čukarički-Vojvodina MN Press

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike