Atomski fudbal u derbiju Holandije: Dušan Tadić vodio Ajaks do remija sa PSV

10.01.2021

17:39 >> 17:42

0

Na Amsterdam areni dva najveća holandska kluba odigrali 2:2

Atomski fudbal u derbiju Holandije: Dušan Tadić vodio Ajaks do remija sa PSV
Copyright Profimedia

Vrhunska fudbalska predstava odigrana je na Amsterdam areni između fudbalera Ajaksa i PSV Ajndhovena. Derbi 15. kola Eredivizije završen je remijem 2:2, jer su oba tima iskoristila činjenicu da su dominirali nad rivalom u jednom poluvremenu.

Prvo je pripalo gostima. Odmah, iz prvog napada, igrači PSV su preko Izraelca Erana Zahavija u 2. minutu došli do vođstva, ali šok “ajaksovaca” nije se na tome završio. Još su obe ekipe tražile svoju igru i slabe tačke druge strane, a bivši učenik Slaviše Jokanovića u Makabiju i Dragana Stojkovića Piksija u Gvangdžou R&F ponovo se upisao u listu strelaca za 0:2. Nevidljivi Zahavi iskoristio je dve poluprilike da ih pretvori u golove i tako se već u 21. minutu nametnuo za priznanje “igrač utakmice”.

Sa ovakvim raspletom se nisu složili igrači amesterdamskog giganta, pre svih njihov kapiten Dušan Tadić. Kao klasično levo krilo nije bio tako direktan u igri ka golu rivala, ali su njegove lopte išle ka najbolje postavljenom saigraču, tražeći od njih da do poluvremena makar smanje prednost “filipsovaca”.

Nije to bio lak posao za srpskog fudbalera, jer pojačanje Senastijan Aler nije bio starter, a drugog klasičnog špica nije bilo na terenu. Uprkos svemu, njegov prodor u 40. minutu završio se asistencijom do Kvinsija Promesa kome je preostalo samo da postavi loptu za 2:1.

Osokoljeni ovakvom završnicom u prvom poluvremenu Ajaks je od prvog trenutka nastavka krenuo sa pojačanim pritiskom na polovini protivnika. Prvo dodavanje do Alera od strane Tadića bilo je za tren kasnije upućeno, pa su sudije u VAR sobi videli ofsajd. Nisu ga, međuim, mogle da vide u 65. minutu.

Pročitajte još

Aler je zabaležio svoju prvu asistenciju do Brazilca Antonija koji je sa iste razdaljine kao Promes, samo iz nešto teže pozicije, jer je bio okrenut leđima golu, postavio konačnih 2:2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike