Ivica Iliev za Arena Sport TV: Sadikov transfer u Almeriju ulazi u istoriju srpskog fudbala

28.01.2021

12:21 >> 12:45

0

Sportski direktor crno-belih najavljuje milionsku zaradu od sledeće prodaje Nigerijca

Ivica Iliev za Arena Sport TV: Sadikov transfer u Almeriju ulazi u istoriju srpskog fudbala
Copyright Printscreen/Youtube/Arena Sport TV

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev u intervjuu za Arena Sport TV objasnio je do najsitnijih finansijskih detalja sporazum koji su crno-beli jesenas napravili sa Almerijom prilikom preaska Umara Sadika u redove tog španskog drugoligaša. Iliev je istakao očekivanje da Sadikov novi transfer donese Partizanu najveću zaradu od jednog inostranog fudbalera koji se u Humskoj zadržao samo godinu dana.

Prodali smo Umara za 5 miliona i 40% od dalje prodaje, a još 3 miliona je fiksno ako Almerija uđe u Primeru. Ostalo bi onda još 10% uz bonuse od milion… U suštini, minimalna zarada je 9 miliona plus 10% što je najveći transfer u istoriji srpskog fudbala kada je stranac u pitanju. Potencijal njegove zarade je veliki, a najidealnije za Partizan je da ode već ove zime.

MN Press
Fudbal, 162. derbi, Crvena zvezda, Partizan

Prethodnih dana španski mediji su preneli interesovanje sportskog direktora Monćija da od Sadika napravi idealnog saigrača u napadu za El Nesirija:

Pročitajte još

– Nije sportski govoriti, ali nama bi najviše odgovaralo da ga prodaju, a da oni ne uđu u prvu ligu Španije… Partizan može da napravi najveći transfer u istoriji Balkana, može da bude i preko 20 miliona! Cifre se spominju između 40 i 60 miliona, skinulo bi se tu 5 miliona koje su dali, a onda na razliku od 55 miliona  40% od transfera Partizanu! Zamislite to! Zvuči nerealno, ali to je realost kada bi dozvolila Almerija, ali… – zastao je Iliev, pa dovršio misao:

Oni su na pragu ulaska u Primeru, znaju da će imati tu cenu i na leto i sumnjam da će ga prodati. Negde oko 11-12-13 bi trebalo da bude minimalna zarada Partizana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike