Vladimir Matijašević za Arena Sport TV: Igrači iz Evropske unije neće biti stranci u Srbiji

28.01.2021

11:56 >> 12:01

0

Falćineli i Bakajoko u Zvezdi, Bajebek u Partizanu, postaju domaći fudbaleri

Vladimir Matijašević za Arena Sport TV: Igrači iz Evropske unije neće biti stranci u Srbiji
Copyright MN Press

Sportski direktor FSS Vladimir Matijašević u izjavi za Arenu Sport TV otkrio je da će uskoro strani fudbaleri sa pasošima država EU dobiti isti tretman kao domaći igrači.  To je, kako reče Matijašević, posledica potpisanog državnog sporazuma o pridruživanu Srbije EU, pa se stoga mora primenjivati i na fudbal, uprkos tome što on prvi smatra da je pravilo sa četvoricom stranih igrača u ekipi bilo sasvim korektno za naše fudbalske prilike.

Drugim rečima, u Partizanu neće više biti stranac Žan Kristof Bajebek, dok u Zvezdi status domaćeg igrača dobijaju Italijan Dijego Falćineli i Francuz Aksel Bakajoko.

Printscreen/Youtube/FKPartizan

– Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna kada je reč o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi. Međutim, mi smo potpisali ugovor o priduživanju Evropskoj uniji. Što znači da ćemo morati da promenimo pravilo. Igrači sa tog podneblja neće biti stranci – rekao je za Arena Sport TV Vladimir Matijašević.

Pročitajte još

Matijašević je istakao da će uskoro ovo pitanje biti rešeno na sastanku organa FSS, tako da Crvena zvezda neće imati razloga da interveniše po pitanju proširenja broja stranaca na utakmicama domaćeg prvenstva o čemu se spekulisalo poslednjih dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike