Turneja završena bez pobede: Popović izvukao Srbiju u Panami

29.01.2021

02:01 >> 02:41

0

Orlovi su i drugi meč završili remijem

Turneja završena bez pobede: Popović izvukao Srbiju u Panami
Copyright Promo/FSS

Turneja po Americi je viđena kao prilika za FSS da vidi još neke igrače koji konkurišu za nacionalni tim. Pozvani su igrači iz Superlige i Ranko Veselinović iz Vankuvera. Prvi duel u Dominikanskoj republici završen je bez golova.

Drugi susret igran na stadionu „Romel Fernandez“ počeo je u jedan čas posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, a selektor Ilija Stolica je „mešao karte“. Potrudio se da pruži šansu što većem broju fudbalera.

Igra je bila za nijansu bolja, malo hrabrija, ali je rezultat bio isti. Panama i Srbija su odigrali meč bez pogodaka, a “orlovi” nisu imali šut u okvir gola – 0:0.

Prvo poluvreme bilo je prava uspavanka. Posed lopte je bio nešto više na strani Srbije, ali je problem bio što sa loptom nisu mnogo toga uspeli da urade. Nekoliko akcija prekinuto je zbog ofsajda. Panama je bila konkretnija pred golom srpskog tima. Imala je neke ozbiljnije prilike, mada ni to nije bilo previše ozbiljno.

Promo/FSS

To je primetila i jedna lokalna novinarka koja se više puta uključivala u prenos.

– Evropska selekcija nije napravila nijednu pravu šansu – konstatovala je ona.

Za razliku od prvog, drugo poluvreme bilo je znatno uzbudljivije. Počelo je sa dva slobodna udarca za domaći tim. Prvi je završio malo iznad prečke, drugi je golman Popović rešio sigurnim hvatanjem lopte.  Nedugo zatim najbolja prilika za Srbiju. Birmančević je u 52. minutu centrirao, Lukiću je nekoliko centimetara nedostajalo da bolje zahvati loptu. Četiri minuta kasnije Birmančević pada u kaznenom prostoru, tražili su penal, sudija je odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

Promo/FSS

Od tog momenta je Panama počela da diktira tempo, preuzeli su posed lopte i stvarali šanse iz prekida. Popović je uspevao dobrim intervencijama da ih spreči da povedu. Tako je bilo i u 66. minutu kada je Roderik Miler iskoristio slabu reakciju odbrane i nogom sa nekoliko metara pokušao da skrene loptu u gol, Popović je refleksnom intervencijom, uz malo sreće, uspeo da zaustavi loptu na gol liniji.

Promo/FSS

Srbija se znatno više posvetila odbrani, šansu je čekala iz kontri. Stolica je u 83. minutu napravio promenu i to na golu. Mladi golman Partizana Popović, koji je bio odličan, je ustupio mesto Milošu Gordiću, čuvaru mreže Mačve.

Pročitajte još:

Srbija je u nadoknadi imala slobodan udarac iz dobre situacije posle faula na Čoviću. Međutim, nisu to uspeli da iskoriste. Centaršut nije bio dovoljno dobar da zapreti Mehiji. Novih uzbuđenja nije bilo do poslednjeg zvižduka. Mreže su mirovale u Panami.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike