Nenad Lalatović iz Niša poslao snažnu poruku Novosađanima

30.11.2020

19:19 >> 22:17

0

Autor: D. B.

Trener Vojvodine, bez kočnica, rekao sve što mu je na duši

Nenad Lalatović iz Niša poslao snažnu poruku Novosađanima
Copyright MN Press

Ako je neko u srpskom klupskom fudbalu poznat kao čovek britkog jezika, onda je to Nenad Lalatović.

Posle pobede Vojvodine nad Radničkim u Nišu, u kamere „Arena sporta“, trener Novosađana je „sasuo“ sve što mu leži na srcu.

– Momci su danas izgarali svih 90 minuta, domaći nisu imali nijednu stopostotnu šansu. Nema razloga niko da se buni, sudije su fenomenalno obavile posao. Da nema niko popusta, bez obzira na to kako se klub zove. Penal po meni za Radnički nije bio i to će se videti na „Areni“. Ne vidim razloga da se diže tenzija u srpskom fudbalu, ovako treba da se sudi, samo 50:50. Samo tako možemo napred.

Još jednom trener Novosađana osetio je potrebu da se zahvali igračima na onome što čine ove sezone.

– Želim da se zahvalim i svojim igračima. Pokazali su kako se bori za dres Vojvodine, za grb Vojvodine, za Novi Sad, za sever Srbije, jer Vojvodina je najveći klub na severu Srbije. Još nešto ću reći, ponosan sam na igrače, sad moraju još neki da se bore za nas, kao što se mi borimo za njih. Sad želim njihovu borbu da vidim za Vojvodinu. Moji igrači njih sad uče kako se gine za grb Vojvodine.

U dahu je Lalatović izgovarao reči.

Sad se pokažite vi, koji ste ostali u Novom Sadu! Danas sam video tri naša navijača, a moglo je da ih bude deset. Možda je korona, možda je hladno, ne znam šta je problem… Dođite, bodrite Vojvodinu, da ostanemo na trećem mestu i u borbi za Evropu. Nemojte da sedite kod kuće i samo da kritikujete, nego dođite i bodrite, mi smo pokazali kako se bori i gine za ovaj grb

Pojašnjenje reči koje je izgovrio posle meča Laltović je izneo tokom konferencije za medije.

– Krivo mi je zbog ovih momaka, jer nisu to zaslužili, kao ni zaposleni u FC „Vujadin Boškov“, koji rade za 30-40 hiljada dinara. U Novom Sadu i na severu Srbije ima mnogo moćnih ljudi, uključujući i one koji vode naš grad. U poslednjih godinu dana, deca koja su ranije navijala za Zvezdu i Partizan, opet su, zbog dobrih rezultata, počela da navijaju za Vojvodinu, što je dobro za Srbiju i srpski fudbal.

Pročitajte još: Ovo nije prvi put da Lalatović iznosi detalje o dugovanjima

Apelovao je Lalatović da se Novosađani ujedinje i da reše pitanje dugovanja prema igračima i zaposlenima u klubu.

– Zato poručujem svima da zanemare to ko sa kime ne priča, jer mene to ni ne zanima. Neka naprave jedan sastanak i neka napokon isplate ono što se duguje. Moji igrači su moja porodica i za njih sam spreman da poginem, ali ću se boriti do poslednjeg dana da dobiju ono što im pripada.

Pročitajte još: Da li ste znali da je Lalatović rekorder FK Vojvodina

Usledio je i deo izlaganja koji će sigurno izazvati dosta polemike.

Ja sam Srbin, živim u velikoj Srbiji i volim svoju zemlju i svoj narod. Borim se za svoje momke, a ne za Albance ili ne znam koga već. Borim se za Srbe i za to da srpske porodice dobiju ono što im pripada. U FC „Vujadin Boškov“ ima stotine srpskih porodica kojima se duguju plate, a klub vode i oko kluba su moćni ljudi. Bitno im je bilo da se slikaju kad smo osvojili trofej, pa sada lepo neka isplate ono što duguju – poručio je Lalatović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike