Tri u jedan Sadik: Majstorska asistencija, jedan od najlepših golova u karijeri, pa promašaj nemogućeg (video)

30.01.2021

22:37 >> 22:41

0

Autor: Adam Štulić

Nekadašnji špic Partizana prva figura novog trijumfa Almerije

Tri u jedan Sadik: Majstorska asistencija, jedan od najlepših golova u karijeri, pa promašaj nemogućeg (video)
Copyright Profimedia

Almerija je u četvrtfinalu Kupa kralja, Almerija je na korak od preuzimanja liderske pozicije u Segundi, a zajednički imenitelj za oba podviga je Umar Sadik.

Pročitajte još

Nekadašnji špic Partizana je bio jedan od strelaca u penal seriji osminine finala Kupa protiv Osasune, a u subotu uveče odigrao je možda i najbolji meč od kako je stigao u redove španskog drugoligaša i sa fenomenalnom aistencijom i još lepšim golom bio centralna figura trijumfa protiv Kasetljona 3:1 (1:0).

Visoki Nigerijac je najpre, sredinom prvog poluvremena, pokazao perfektne tehničke sposobnosti, kada je u 26. minutu proigrao Korpasa za vođstvo Almerije, da bi u 78. minutu prelepim golom glavom pogurao svoj tim ka trijumfu, koji je dva minuta kasnije overio Kuenka.

Ipak, Sadik je na ovom duelu pokazao i boljku iz vremena provedenog u Humskoj, kada prelepu akciju svojih saigrača, sa sedam metara uspeo da promaši ono što je bilo mnogo lakše pretvoriti u pogodak.

Sadiku je gol protiv Kasteljona bio 11. u dosadašnjem boravku u Almeriji, a zanimljivo je (s obzirom da 192 cm visine), da retko protivničke golmane matira glavom. U dresu Partizana (23 gola) samo je jednom zatresao mrežu rivala posle udarca glavom, dok je u mlađim kategorijama, u dresu Rome, bio nešto uspešniji. Tako je na meču Primavere, u sezoni 2015/16, protiv Lanćana dao dva gola glavom, a jednom je na taj način savladao čuvara mreže Kjeva, da bi u omladinskoj Ligi šampiona tresao mreže Bajera, Bate Borisova i Salcburga.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike