Pirlov Juventus kreće da uliva strah u Seriji A, Pandev još nije za "staro gvožđe"

06.02.2021

21:56 >> 22:00

0

Autor: Adam Štulić

Stara dama rutinski srušila Romu, Đenova sve dalje od opasne zone

Pirlov Juventus kreće da uliva strah u Seriji A, Pandev još nije za "staro gvožđe"
Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Pirlov Juventus počinje da liči na tim koji godinama unazad suvereno vlada Serijom A. Posle turbulentnog početka sezone, “stara dama” deluje sve samouverenije, pa je tako u subotu uveče gotovo rutinski u Torinu izašla na kraj sa Romom 2:0 (0:0).

Crno-beli su od početka kalenarske godine, što u Kup što u prvenstvenim mečevima, odigrali 11 duela i upisali su 10 trijumfa, uz poraz od Intera, koji bi na kraju i mogao da bude presudan u borbi za Skudeto.

Pirlovi puleni su u tom periodu podigli trofej u Super kupu Italije, trijumfom protiv “neroazura” u Milanu došli su nadomak plasman u finale Kupa, a sigurnim izdanjem protiv “vučice” zadržali su korak za milanskim rivalima u trci za šampionski naslov.

Kristijano Ronaldo je nastavio da podiže lestvicu i dodatno otežava naslednicima borbu za zvanje najboljeg strelca u fudbalskoj istoriji. Rominu mrežu zatresao je već posle 13 minuta igre, na asistenciju Alvara Morate, značajno smanjivši pritisak saigračima pred ostatak duela, koji je, rezultatski, bio završen u 69. minutu, kada je Ibanjez postigao autogol.

Kiks u borbi za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona napravio je Napoli, koji je u Đenovi poražen od istoimenog rivala 2:1 (2:0).

Pročitajte još

Iskusni makedonski napadač Goran Pandev još jednom je pokazao da u nogama poseduje kvalitet da igra na visokom nivou i sa dva gola u mreži Napolitanaca (11. i 26. minut) trasirao je Đenovljanima put ka trijumfu koji ih je vinuo u sredinu tabele.

Gol nade za ekipu Đenara Gatuza dao je Politano u 79. minutu, ali fudbaleri Napolija nisu uspeli da dođu barem do boda.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike