Mihajlović se vratio u prošlost i održao lekciju Italijanima: Odem sa ocem na buvljak...

06.02.2021

14:27 >> 16:16

0

Autor: D. B.

Srpski trener je napravio zanimljivu analogiju između buvlje i fudbalske pijace

Mihajlović se vratio u prošlost i održao lekciju Italijanima: Odem sa ocem na buvljak...
Copyright Profimedia/:Maria Laura Antonelli/AGF/SIPA

Svaki susret Siniše Mihajlovića i novinara u Italiji pretvori se u pravi mali spektakl. Takav je slučaj bio i sa najnovijim, uoči duela Bolonje i Parme u 21. kolu.

Činjenica da je Mihin tim upisao tri poraza u poslednja četiri meča bila je povod da mediji počnu da “rešetaju” pitanjima Sinišu. Na to se nadovezala i priča o tome zbog čega u klub nije stigao M’Baje Nijang iz Rena, ali i zbog čega su dovedena samo tri igrača mladi Bugarin Valentin Antonov, kao i Adama Sumaoro i Paolo Farago.

To je bio povod za Sinišu lekciju iz istorije.

– Očekivao sam ta pitanja oko fudbalske pijace. Da vam kažem, jedina pijaca koje se sećam je buvlja pijaca. Moj otac i ja nismo mogli da priuštimo prave “Lakost” majice, pa smo išli tamo da kupujemo one jeftine kopije. Znate one sa većim krokodilima. A kada bismo ih jednom oprali, one bi se bukvalno raspale – počeo je izlaganje Mihajlović vraćanjem filma na mladost.

Potpom se uozbiljio.

– E sada što se tiče ove fudbalskog marketa, reći ću ovako Valentin Antov je pametan i odlučan. A M’Baje Nijang nije došao. Nije to moja ili krivica kluba. Recimo ovako ima veze više sa privatnim, nego fudbalskim razlogom. Mi smo uzeli igrače koji su nam potrebni, a nismo radili kao neki drugi da dovedemo četiri ili pet igrača nasumično. To nije pojačavanje tima, već povećavanje broja igrača.

Pročitajte još

A na konstataciju da je atmosfera oko kluba poljuljana slabijim rezultatima, Siniša je odgovrio u svom stilu.

– Ja dolazim na stadion i vraćam se u hotel. Ovde na stadionu vidim da je atmosfera dobra i da su svi opušteni. Bili smo mi i u gorim pozicijama. U ovih 20 utakmica koliko smo odigrali zaslužili smo više. Ovo je liga u kojoj se događaju određene stvari određenim timovima. Znate to su ta fudbalska “čuda” – rekao je Mihajlović očigledno ispalivši par otrovnih strelica na račun klubova za koje smatra da su protežirani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike