Zdravko Jokić na Arena Sport TV: Sudija Grujić morao da sudi dva penala za Zvezdu

07.02.2021

18:03 >> 18:47

0

Stručni komentator arbitraže u Superligi smatra da su crveno-beli oštećeni u Novom Pazaru

Zdravko Jokić na Arena Sport TV: Sudija Grujić morao da sudi dva penala za Zvezdu
Copyright Printscreen/Arena Sport TV

Bivši sudija i nekadašnji čelnik sudijske organizacije Zdravko Jokić u redovnom komentaru arbitraže na Arena Sport TV ističe da je sudija Danilo Grujić oštetio Crvenu zvezdu u Novom Pazaru za dva očigledna penala. Prvi sporan trenutak bilo je igranje rukom domaćeg fudbalera posle Benovog pokušaja, gde prema mišljenju Jokića nije bilo osnova za pokaziovanje na belu tačku, dok se kod rušenja Ivanića moglo drugačije postupiti:

– Ovo je vrlo specifična situacija, ali moj utisak je da je trebalo dosuditi kazneni udarac. Ivanić je bio udaren u nogu. Ovo bi bila stvarno umetnost da je uspeo da izbegne udarac – rekao je Jokić.

Ben je još jednom bio u centru pažnje, budući da su mu rivali i drugi put zaustavili centaršut igrajući rukom, a Jokić smatra da je u ovoj situaciji Zvzeda ponovo oštećena za nedosuđeni penal:

– Leva ruka je podignuta, ide u vis, dolazi do kontakta ruke, ona je iznad ramena i to je mogao i trebalo da bude kazneni udarac.

Po sličnom scenariju odigrao se jedan momenat na meču Partizana i Napretka. Gosti su mogli do penala posle igranja rukom Igora Vujačića:

Pročitajte još

 – Najnovije instrukcije kažu da ako se lopta od glave igrača, tela, ili noge odbije u njegovu ruku, nema prekršaja. Suija Miloš Milanović je odlično procenio ovu situaciju . zaključio je Jokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike