Mađar Pal Dardai oduševljen Srbinom: Radonjić je munja!

11.02.2021

21:17 >> 20:57

0

Trener Herte očekuje mnogo od dolaska srpskog reprezentativca u njegov tim

Mađar Pal Dardai oduševljen Srbinom: Radonjić je munja!
Copyright Profimedia/Andreas Gora/dpa

Trener Herte Mađar Pal Dardaji oduševljen je fizičkim predispozicijama i igračkim mogućnostima Nemanje Radonjića. Strateg berlinskog tima kaže da Srbin deluje poput munje:

– Može da igra na obe strane sa levom i desnom nogom, brz je, lukav je, munjevit je sa loptom. Već je iskusan, ne plaši se kontakta, drzak je u igri – kaže Dardaji i posebno podvlači to što nemaju nikakvog problema u komunikaciji, iako Srbin još nije savladao nemački jezik,

– Dobro je što instrukcije dobija od pomoćnog trenera Admira Hamzagića, to nam svima odgovara. Nadam se da če nam Nemanja svima doneti mnogo zadovoljstva.

Nemačka štampa već ima zadovoljstvo da se zabavalja podacima o brzini Radonjića. On je na utakmici protiv Monaka trčao 37 km/h, što je brže čak i od sprinta koji je zabeležn levom beku Bajerna Alfonsu Dejvisu. Kanađanin je držao rekord sa 36,51 km/h, a ovakvi podaci se prikupljaju i mere od sezone 2013/14.

Pročitajte još

Printscreen

Ako bi Radonjić ponovio svoj sprint iz Monaka onda bi sigurno preuzeo čelno mesto u Bundesligi kao njen najbrži igrač u ovoj sezoni. List “Berliner cajtung” objavio je Top 10 najbrže sprintove ove sezone, prema kojoj dvojica igrača Bajerna Dejvis i Kingsli Koman drže vrh.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike