Zidan na izlaznim vratima: Ko preuzima Real i da li je to dobro za Luku Jovića?

02.12.2020

09:12 >> 09:24

0

Autor: D. P.

Predsednik Madriđana Florentino Perez više nema strpljenja

Zidan na izlaznim vratima: Ko preuzima Real i da li je to dobro za Luku Jovića?
Copyright Tanjug/AP Photo/Efrem Lukatsky

Izdaje strpljenje Florentina Pereza. Ako Real Madrid u poslednjem kolu grupne faze Lige šampiona ne savlada Borusiju Menhengladbah i zato ne prođe u prolećni deo najkvalitetnijeg takmičenja, prvi će zbog toga ceh platiti trener Zinedin Zidan.

Španci javljaju da Perez nema tu vrstu sentimentalnosti prema svojim trenerima, uprkos svim Zidanovim trofejima u Ligi šampiona i domaćoj tituli iz prošle sezone. Promena na klupi će biti neminovna, a tiražna “Marka” već najavljuje dvojicu stručnjaka koji bi mogli da zauzmu mesto velikog Francuza.

Pročitajte još: Kako je Real pao protiv Šahtjora

Prvi favorit je Maurisio Poketino, Argentinac, koji od raskida saradnje sa Totenhemom nije prihvatio nijednu ponudu. Ranije se pričalo da će preuzeti Bajern, nakon što je u Minhenu svima postalo jasno da neće imati sreće sa Nikom Kovačom, ali je Hans Flik iz drugog plana ušao među legende slavnog nemačkog kluba vođenjem ekipe do titule prvaka Bundeslige i Lige šampiona. Potom se pojavila mogućnost da posle Kike Setjena preuzme Barselonu, samo što je to više bila želja navijača i medija u Kataloniji nego iskrena namera bivšeg igrača Espanjola da promeni klupske boje. U prilog Poketnovom dolasku na “Santjago Bernabe” ide i ranije izrečen stav da bi voleo jednog dana da preuzme klupu Real Madrida.

Na drugom mestu je klupska ikona Raul Gonzales. Niko ne poznaje iznutra Real bolje od čuvene “sedmice” mnogih trofejnih generacija, pa i one koju su pod Perezom mediji nazvali “galaktikosi”. Ipak, među Perezovim saradnicima postoji blagi otpor prema ovoj ideji, jer smatraju da bi guranjem u vatru nedovoljno iskusnog trenera rizikovali i sezonu i njegov ugled. Inače, niko ne spori da će Raul jednom dobiti šansu u najvećem španskom klubu.

Ostaje pitanje kako će novi trener, ukoliko ga bude, videti status Luke Jovića u timu. Kod Zidana, za njega nema mesta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike